algemeen nieuws

Pirates III - Alcmaria Victrix 2 - 12 in 7 innings
Categorie: Honkbal Heren 1

Pirates III  - Alcmaria 2 – 12 in 7 innings. 

Vandaag stond Pirates III op het menu, het is altijd goed toeven op het Pirates resort en dat was vandaag niet anders, goed weer, 2 scheidsrechters en een leuke tegenstander, Martijn Faneyte was vandaag de gast coach van Pirates. Kwam alvast scouten voor Boekaniers, daar is hij de coach van, zij hadden zaterdag nog al verrassend van Kinheim III verloren met 13 – 12 en wilde nu de sterke kanten van Alcmaria wel eens zien.
Alcmaria begon nogal voorzichtig, Marco Hoogeland bereikte 1 door een hbp van Tom Minderhoud, de starter van Pirates, maar 2 x  3 slag en een F2 maakte een einde aan de Alkmaarse aspiraties. De lead-off hitter van Pirates bereikte 1 op een infield hit op Daniel Nijhuis, die de heuvel in handen kreeg en scoorde op een fc de 1 – 0. De 2e
inning verliep zonder punten, ondanks een lead-off double van Kevin Miner, ook omdat Alcmaria gelijk 2 een dubbelspel 3,3-6 in elkaar stak.

In de 1e 3 begon het te regenen op sportpark Ookmeer, honkslagen wel te verstaan, Marco Hoogeland opende met een tik, Quincy Jones een prima bunt, Michael Pluimers met een hit, een double van Rob vd Kamer, hierop vlogen 2 man van Alcmaria bijna tegelijk over de thuisplaat, Quincy safe maar Michael sneuvelde, ook Kevin Miner volgde met een double waardoor Rob vd Kamer rustig de 1 – 3 binnen wandelde. Gelijk 3 leverde het 2e dubbelspel op 6-4-3 met een f8 wisselen.

En toen brak er tsunami aan hits los, na 11 man, 7 hits, een triple van Michael vd Horst werd de stand naar 1 – 10 getild, ook door  uiterst slim honklopen van Rob vd Kamer, bij een hoge pop-fly voor de catcher bij de backstop zag hij dat niemand de thuisplaat overnam en wist op de tag te scoren. Gelijk 4 worstelde Daniel Nijhuis met zijn controle, na 3 x 4 wijd en een hit werd hij vervangen door Joran Klarenbeek, kwam verder zonder schade uit de inning, 2 x 3 slag en een actie 1 op de thuisplaat, die pas na een lange discussie met de scheidsrechter toegewezen werd, 2 – 10.

Quincy Jones scoorde in de 1e 5 de 2 – 11, RBI double van Michael Pluijmers. De volgende 9 nullen werden door Alcmaria op rij geproduceerd, waaronder een MLB actie van Tim van Ee, pakte een harde grounder prima op. Ook bijzonder de 2e nul in de 2e 6, een harde liner vloog via de schoen van Joran precies voor de voeten van Michael vd Horst op 1, hij hoefde de bal alleen maar op te rapen voor de 2e nul. Taeke van Kuyk zorgde in de 1e 7 voor de 2 – 12, wist te scoren na een hit en de bal,die door de catcher op 1 gegooid werd voor een pick-off , belande in het rechtsveld. Gelijk 7 werd routineus afgewikkeld, eerst pikte Rob vd Kamer de grounder voor de neus van Michael Pluijmers weg, 5-3, 2e nul was een kopie van de 1e en de laatste nul van de wedstrijd werd aan Michael Pluijmers gelaten, 6-3 en inpakken maar, na 2 uur waren de punten binnen.

 Box score

Alcmaria                                 0-0-3-7-1-0-1
Pirates III                              
1-0-0-1-0-0-0

Werpcijfers;
Alcmaria

Daniel Nijhuis (3+4)               1-5-3-0
Joran Klarenbeek (4)              2-0-0-0


Pirates III

Tom Minderhoud (5)             4-0-15-1
Robin Moos (2)                     
1-1-1-1

Slaggemiddelden;
Michael vd Horst 1.000, Marco Hoogeland & Quincy Jones .667, Michael Pluijmers .600, Kevin Miner & Taeke van Kuijk .500, Rob vd Kamer .400, en Joran Klarenbeek .250.
 

Komende zondag staat om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen HCAW III op de lijst, kan de koppositie opleveren.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route