algemeen nieuws

Wedstrijdverslag Alcmaria dames 2 – DVH
Categorie: Softbal Dames 2

Wedstrijdverslag Alcmaria dames 2 – DVH, dinsdag 13 mei 2014

Na een vrij weekend was het eindelijk weer softbalweer in Alkmaar en konden de dames zich gereedmaken voor de tweede inhaalwedstrijd tegen DVH. Na vorige week met 3-9 te hebben verloren hadden de dames wel iets recht te zetten.

Met een compleet team, dat was lang geleden, het was zelfs vol in de dug out, werd aan de wedstrijd begonnen. Een goed begin is normaal het halve werk, maar dat ging in dit geval niet op. Een infield hit, gevolgd door een honkslag en een doorgeschoten bal leidde tot het eerste punt. Toen vervolgens de volgende slagvrouw vergat opzij te stappen toen de bal redelijk recht op haar af kwam kwamen er wederom twee honken bezet. Door wat ongelukkige veldacties raakten de honken vol en waar afgelopen woensdag de driehonkslagen in het hek vielen, vielen de honkslagen nu net ongelukkig voor onze outfieldsters in het gras. Na een ongelukkige call op drie en een vergeten call op twee liepen de meiden ook nog twee nullen mis. Gelukkig maakte Annemarie daar de scheidsrechter voorzichtig op attent, waardoor wij bijna met 11 speelsters verder moesten. Ook DVH moest bijna met een speelster minder verder, aangezien één loopster een poging deed om met een perfect “struisje” onder het eerste honk door te duiken. Met een briljant dubbelspel werd de inning beëindigd, maar keken de dames wel tegen een 5-0 achterstand aan. Daar was men gelukkig niet erg van ondersteboven, onder het motto: “het is altijd leuker om te winnen als je dik achter hebt gestaan.”

Meer valt er over de slagprestaties van de bezoeksters niet te melden, aangezien slechts één Amstelveens meisje het honk wist te bereiken. Omdat zij daarvoor niet echt had opgelet deed zij nog een poging om het tweede honk te bereiken, maar dat was eigenlijk bij voorbaat kansloos omdat Anne wel zat op te letten. De droppages gaven nu eindelijk ook de infielders iets te doen en zo werden redelijk snel de resterende 17 nullen gemaakt. Leontine maakte haar seizoensdebuut op het tweede honk en deed dat met twee vangballen zeer verdienstelijk.

 

Maar hoe verging het de Alkmaarse meisjes dan aan slag? Waar vorige week de korte stop van DVH haar lol niet op kon, bleek dat zij ook fouten kan maken. Helaas was het midfield van DVH wel nog steeds op dreef, daar kan Annemarie meer over vertellen. In de derde slagbeurt werden dan toch de eerste punten gescoord. Door een opofferingsstootslag van Carolien die in het outfieldhek werd gegooid werden de eerste twee punten ingelopen. In de vijfde inning werden daar nogmaals twee punten aan toegevoegd door honkslagen van Michelle en Margo, die allebei maar liefst drie honkslagen lieten noteren. Zij scoorden op een doorgeschoten bal respectievelijk een ongelooflijk goed geplaatste infieldhit van Maaike. Ook in de zesde inning liepen de honken vol, maar kreeg deze verslaggeefster een deja vu toen Leontine de bal snoeihard in de dubbel sloeg.

Vanwege de vele scoringskansen hing een sensatie toch nog wel in de lucht en ook de massaal toegestroomde supporters geloofden nog in een overwinning voor onze meisjes. Nadat Annemarie zich tactisch had laten raakgooien – ze heeft er nog last van – en Michelle volgde met een honkslag leken de kansen glansrijk. Maar om het toch nog een beetje spannend te houden en de arm van de catcher nog even te testen werd een poging gedaan om het derde honk te stelen, wat helaas mislukte. Nadat aan slag vervolgens een teken werd gemist werd ook de tweede loopster op drie uitgegooid en bleven er nog maar weinig meisjes op de honken over. Met een honkslag en vier wijd werden de honken gelukkig weer bezet en sloeg Kim ook een mooi geplaatste infieldhit, waardoor de stand op 5-5 kwam. Jarka, die eigenlijk een 4-wijdabonnement had, besloot dat verder maar niet af te wachten en sloeg met een daverende klap het winnende punt binnen, waardoor de meiden een zwaarbevochten overwinning behaalden. Publiek op de banken, iedereen blij en het bier (en ook de cola light) smaakte prima.

Gelukkig hebben we de foto’s nog…………….. En o ja, mocht u binnenkort bij de Texaco langs de A9 komen, raad ik u af om een broodje tonijnsalade te bestellen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route