algemeen nieuws

B1 sluit competitie af met verlies in Egmond
Categorie: B1

Zaterdag B1 speelde zaterdag zijn laatste wedstrijd van het lange maar mooie seizoen. Uit naar Adelbert. Altijd lastig om zo maar te zeggen. Met een zeer kleine wedstrijdselectie, zonder wissels, door; werk, vakantie, ziekte en blessures. Het einde van de competitie komt op tijd zullen we maar zeggen. Nick Kleefman in de goals omdat ook Michiel, de vaste keeper geblesseerd is.

De mannen ’s morgen nog auto’s gewassen op de parkeerplaats van Alcmaria voor het toernooi in Denemarken. Alcmaria had moete om in het spel te komen tegen het fysiek sterke Adelbert. De vorige drie wedstrijden dit seizoen tegen Adelbert werden allen redelijk eenvoudig gewonnen, maar zaterdag werd het anders onder fanatieke aanmoediging van trainer/coach en grensrechter.

Alcmaria kwam wel op voorsprong. Een uitbraak op links werd door Sverre onder de keeper door binnen geschoten,0-1. Een paar minuten later was het alweer 1-1. Robbert trok aan de noodrem, gele kaart en 10 minuten aan de kant. In deze periode scoorde Adelbert. In die 10 minuten werd het zelfs 2-1. Dit was gelijk de ruststand. Na de thee voetbalde Alcmaria een stuk beter en kwam ook terecht op 2-2. Rik soleerde door de verdediging en rondde goed af.

Helaas gebeurde hierna wat maar al te vaak gebeurd. Ook in de jeugd. De eigen grensrechter, coach en scheidsrechter halen alles uit de kast om toch de overwinning bij de thuisclub te houden. Ook hier is het weer zo, dat in plaats van het goede voorbeeld door de volwassenen gegeven wordt, er juist een verkeerd voorbeeld afgeven wordt. Helaas in Nederland nog altijd de verkeerde mensen op de verkeerde plekken in het jeugdvoetbal. Uiteindelijk werd het 3-2 door een strafschop in de laatste minuten.

De mannen gaan zich nu fysiek, mentaal voorbereiden op hun internationale trip naar Denemarken met Pinksteren. Al met al hebben de mannen op de zaterdag een prachtig seizoen achter de rug. Klas en Jeroen, onwijs bedankt voor jullie onaf latende inzet en positivisme. Helemaal top.

 

 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route