algemeen nieuws

Alcmaria helpt Cromtigers van ongeslagen status af, 11 - 4
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria boekt regelmatige overwinning op Cromtigers, 11 – 4.

Het is wat jaren geleden dat Alcmaria en Cromtigers tegen elkaar aantraden voor de reguliere competitie, maar vandaag werden de degens weer gekruist. En dat bleek Alcmaria het beste af te gaan, Joran Klarenbeek en Kevin Miner waren op tijd terug uit Frankrijk, maar de heuvel werd aan Daniel Nijhuis toevertrouwd, dat lukte met verve, 6 innings lang wist hij met zijn veld de tigers te temmen, ook Alcmaria had in de 1e 3 innings geen kijk op de toverballen van Dirk Jan Krijger, jarenlang actief bij Alcmaria, maar nu weer terug in Krommenie.

Gelijk 4 opende Rob vd Kamer de festiviteiten met een beste double, werd uiteindelijk wat simpel van 3 af gekegeld, maar hij gaf de weg vrij voor de nodige hits, en een glipper, het waren Tim van Ee,  
Kevin Miner, Bram Busker & Jeremie Fresen die de thuisplaat wisten te bereiken, waarbij de double van Jeremie Fresen het meeste pijn deed, 4 – 0.
Gelijk 6 was het Quincy Jones die met een bunt opende, Marco Hoogeland dubbelde hem verder en een sac-fly voor Taeke van Kuijk, Marco (RBI hit Michael Pluijmers) en Michael Pluijmers zelf wisten de stand op 7 – 0 te brengen o.a. door een RBI hit van Tim van Ee.
Daniel Nijhuis opende de 1e 7 met 4 wijd en dat bracht Carlos Bos naar de heuvel, moest door een hit en 2 x fc de 7 – 2 van Cromtigers toestaan, het waren Darucho Robles Castanos ( er is een bus Colombianen in Krommenie aangekomen) en Mitch Stevens, als pinchrunner voor Just van Heems, die weer weet waar zijn hamstrings zitten, die de thuisplaat beroerden.

Alcmaria kon gelijk 7 niet veel schade aanrichten op het werpen van Jeffrey de Jong, die wij ook nog kennen uit zijn TIW/Survivors loopbaan. Het was Jaime Cortram die in de 1e 8 voor 7 – 3 zorgde, hij scoorde door een hit, een fout en een passed ball. Gelijk 8 liep Alcmaria uit naar 11 – 3, door Marco Hoogeland (fout), Michael Pluijmers (hit) Rob van de Kamer (hit) en Tim van Ee (hit) en een dure fout in het binnenveld van Cromtigers, Michael vd Horst ontving de bal nog tussen de ribben totaal goed voor 4 punten en het einde voor Jeffrey de Jong als werper, Enllord Gonzales Galvez (lastig voor de speaker, al die Colombianen) kwam pas na de sac-fly van Falco Hoffman (ook hij had wel weer zin om te honkballen, softballen blijkt toch lastiger dan gedacht) uit de inning met een 11 – 3 voorsprong voor de thuisclub. In de 1e9 timmerde Darucho Robles Castanos de bal nog het veld uit, goed voor een echte homerun voor de uiteindelijke 11 – 4 overwinning, want de volgende 3 nullen warden allemaal door Tim van Ee geproduceerd, 4-3, F4 en nogmaals 4-3 en de punten in de pocket. Dankbaar namen de heren het applaus van het weer talrijk opgekomen publiek in ontvangst, ook Krommenie had een zware delegatie gestuurd, er stond ruim 80 man/vrouw langs de kant.

Box score

Cromtigers                              0-0-0-0-0-0-2-1-1
Alcmaria                                 0-0-0-4-0-3-0-4-X
 

Werpcijfers;

Alcmaria

Daniel Nijhuis  (6+1 man)                 2-4-1-0
Carlos Bos  (3)                                   0-0-3-1


Cromtigers

Dirk Jan Krijger (5.2+3 man)            2-1-10-3
Jeffrey de Jong  (1.2 + 6 man)          
3-1-4-2
Enllord Gonzales Galvez (.2)           
0-0-0-0

Slaggemiddelden;
Rob vd Kamer .667, Marco Hoogeland & Tim van Ee .600, Bram Busker .500, Michael Pluijmers .400, Jeremie Fresen & Quincy Jones .333 en Kevin Miner .200.
 

Volgende week zondag wordt het kamp in Zaandam opgeslagen bij Odiz Frogs, eens ziens of het training complex van AZ daar nu werkelijk moet komen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route