algemeen nieuws

DVH - AV Honkbal 1, 1 - 11
Categorie: Honkbal Heren 1

DVH - Alcmaria 1 - 11 

In deze uitwedstrijd moest Alcmaria hun 2 starters Joran Klarenbeek en Kevin Miner missen, zijn samen op een Franse berg nog even in de witte poeder aan het spelen. Maar ook zonder werd een simpele  1 – 11 overwinning behaald.
De wedstrijd begon in een miezerig regentje, goed voor de materiaal man want na 1 uur spelen werd er al geroepen om de 3e doos met nieuwe ballen. Alcmaria stoof gelijk uit de startblokken op de starter van DVH, Marvin van Duffelen, Taeke van Kuijk, Michael Pluijmers en Rob vd Kamer bereikten de honken door 2 fouten en 2 x 4 wijd, Jeremie Fresen was goed voor 2 RBI met zijn single. Hij zou later in de wedstrijd een bijzondere rol spelen, 0 – 3. Daniel Nijhuis verdedigde met verve de Alkmaarse heuvel, hoefde alleen gelijk 1 een punt toestaan van Titsuno Nayaki, met 4 wijd en 2 hits verder stond het 1 – 3. Verder in de wedstrijd heerste het veld van Alcmaria, af en toe verscheen er nog wel een loper op de kussens, maar dreigend werd het niet meer. In de 1e 4 scoorde Marco Hoogeland 1 – 4, 4 wijd en een RBI van Rob van de Kamer ( goed voor een single en 2 doubles vandaag). Dat werd in de 1e 6 1 – 7 door Taeke van Kuijk, Rob vd Kamer en Tim van Ee, zij profiteerden optimaal van een bal door de stokken van de 1e
honkman van DVH.
In de 1e7 verscheen er een nieuwe werper bij DVH, Robin Reinders, hij kon de Alkmaarse driften ook niet dempen, nu wisten Quincy Jones (4wijd) Michael Pluijmers (hit) en Rob van de Kamer voor 1 – 10 te zorgen op 4 wijd 2 singles en een double, een puntje te kort om direct van het veld te mogen. Gelijk 7 kreeg Carlos Bos de bal en kwam met 2 ballen uit de inning. In de 1e9 werd de eindstand van 1 – 11 vastgelegd door Tim van Ee (double), een fc op 3 en door een pb over de thuisplaat. Jeremie Fresen stal in deze inning bij een 1 – 11 stand nog het 2e honk, hij meende uit het vendel zwaaien van Roddy nog een steel teken te krijgen, ach, hij kwam net terug uit Zuid Afrika, misschien mag dat daar wel. Floyd Nicolaas, die aan slag stond, wilde gelijk de hele catcher uitrusting aan trekken aan slag, immers de (ongeschreven) regel in honkbal is stelen bij een voorsprong van meer dan 8 punten not done. De man aan slag kan dan een bal tussen de ribben verwachten, maar DVH loste dit sportief op. Gelijk 9 kreeg DVH nog 3 kussens bezet met 1 nul, maar een 3 slag en actie 5 maakte een einde aan deze wedstrijd, dankbaar nam de selectie van de 8 aanwezige supporters (allen uit Alkmaar) het applaus in ontvangst.

  

Box score

Alcmaria                  3-0-0-1-0-3-3-0-1
DVH                       
1-0-0-0-0-0-0-0-0

Werpcijfers;
Alcmaria

Daniel Nijhuis (6.2+1)           5-2-5-1
Carlos Bos (2.1)                     4-1-1-1


DVH

Marvin v. Duffelen (6)           9-7-5-3
Robin Reinders (3)                
2-3-5-1

Slaggemiddelden;
Rob vd Kamer .600, Tim van Ee .500, Michael Pluijmers & Michael vd Horst .250, Marco Hoogeland & Jeremie Fresen .200.
Voor komende zondag staat om 14.00 uur de derby tegen Cromtigers aan het Honkpad op het programma, er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route