algemeen nieuws

Dames 2 versus Pirates en Almere
Categorie: Softbal Dames 2

Dames 2 versus Pirates en Almere

Zoals u misschien had gemerkt ontbreekt het wedstrijdverslag van zondag 13 april tegen Amsterdam Pirates. Vandaag wordt u dan ook vermaakt met twee wedstrijd verslagen. Als eerste kunt u genieten van het verslag Alcmaria Victrix versus Amsterdam Pirates en vervolgens het verslag over dames 2 in Almere.

 Alcmaria Victrix versus Amsterdam Pirates.

Een paar weken terug speelde dames 2 in de oefenwedstrijden tegen Amsterdam Pirates. Hier werd toen ruimschoots gewonnen. Zondag 13 april was het een iets ander verhaal.

 In de eerste wedstrijd was het Amsterdam Pirates die na een paar goede klappen al in de eerste inning voor stonden met 3-0. In de eerste paar inningen wist dames 2 hier niks tegen in te brengen. In de 3e inning werd er een hoge bal geslagen richting 9, Jarka stond erg in de zon te kijken en wist hierdoor de bal niet te vangen. Gevolg? Dat meisje liep een homerun waardoor dames 2 tegen een 4-0 achterstand aankeek. In de 4e inning wist ook Alcmaria eindelijk de thuisplaat te bereiken en zorgde ervoor dat de stand weer gelijk stond: 4-4.  In de 5e en 6e inning wisten beide teams het dicht te houden. Maar het was Alcmaria die in de gelijkmakende 7e inning, met 2 nullen, het 5e punt scoorde. Dit gebeurde door een mooie hit van Britt die op het tweede honk eindigde. Vervolgens mocht Debby het loopwerk van Britt overnemen en was het Kymberley die de bal richting 8 sloeg, waardoor Debby (na enige twijfel van de coach of ze haar nou wel of niet moest doorsturen) het winnende punt scoorde.

 

De tweede wedstrijd was iets anders. In de 1e inning wisten de Piraten al gelijk 7 punten te scoren. Hier wist dames 2 geen antwoord op te geven, en zo werd er dan ook uiteindelijk verloren met 1-8.

Ondanks dat dames 2 een wedstrijd had verloren, waren er ook weer hele mooie acties te zien in beide wedstrijden. Zo was er een goede insluitingsactie tussen eerste honk en tweede honk én tussen derde honk en de thuisplaat. Had Margo op korte stop weer een erg mooie vangbal met haar uitschuifarm. En had Kymberley in het outfield een erg mooie vangbal.

 Dames twee gaat eieren zoeken in Almere.

Afgelopen zondag mocht dames 2 aantreden tegen Almere’90. Omdat dames 2 met een pitcherprobleem zat was Nienke Verhofstad opgetrommeld om de eerste wedstrijd te mogen gooien.

 Op de pitcherplaat van Almere’90 stond een Amerikaanse te gooien. Deze ballen waren iets harder dan dat Alcmaria gewend was. Op een paar mooie tikken van onder andere Carolien wist dames 2 daar niks tegen in te brengen. Dames 2 wist in de eerste wedstrijd dan ook geen punten te scoren. Almere’90 had iets minder moeite met de pitcher en wist dan ook een aantal erg mooie honkslagen te slaan. In de 5e inning stond Alcmaria met 6-0 achter. Almere’90 hoefde nog maar één punt te scoren voor een mercy rule en dit deden ze dan ook. Een loopster kwam op het tweede honk en vervolgens werd er een harde line drive over onze derde honkvrouw Leontine heen geslagen. De derde mercy rule voor dames 2 was een feit…

 In de tweede wedstrijd had Almere’90 een andere pitcher erop gezet. In de eerste inning wist dames 2 ook hier geen grip op te krijgen. En scoorde Almere’90 wel de eerste drie punten. Dames 2 wist met goed veldwerk, door onder andere een mooie aangooi van catcher Anne op het tweede honk, ervoor te zorgen dat Almere’90 niet verder tot scoren kwam. In de 5e inning wist dames 2 zelf punten te pakken en voor een gelijk stand te zorgen, 3-3. In de 7e inning wist Alcmaria zelf niet meer te scoren en moest het dan ook dichthouden wilden ze nog een puntje mee naar huis nemen. En dit deden ze dan ook, en hoe! Almere’90 kwam op het tweede honk terecht. Vervolgens kwam er een iets harde stootbal naar Michelle toe op het derde honk. Die keek naar tweede honk en maakte vervolgens de nul op eerste honk. Carolien ving de bal en zag dat het meisje van tweede honk naar het derde honk ging, maar een perfecte aangooi en een goede blok van Margo zorgde ervoor dat het meisje het derde honk niet haalde. Een prachtig en heel belangrijk dubbel spel! Twee nullen nog één te gaan.. De bal werd naar Margo op korte stop geslagen en die gooide de bal aan naar Annemarie. Drie nullen en toch nog een punt voor dames 2! Wat een spanning en wat een einde! 

Volgende week mag dames 2 thuis aantreden tegen DVH. Wij kunnen de nodige aanmoediging gebruiken en hopen u allen om 14.00 uur weer te zien! Hopelijk kunnen we dan weer genieten van een heerlijk zonnetje en een prachtig potje softbal!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route