algemeen nieuws

Honkbal 1 wint thriller in de 10e inning
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria wint thriller in 10e inning 9 – 8. 

Vandaag waren er weer 10 innings voor nodig om een winnaar aan te wijzen, vorige week was Thamen te sterk nu hield Alcmaria Victrix in de derby tegen Herons de punten thuis. Alcmaria startte vandaag met Joran Klarenbeek, het veld van Alcmaria speelde erg rommelig vandaag, liefst 7 fouten werden er genoteerd, Herons profiteerde daar in de 1e slagbeurt bijna van, maar een simpele F6 maakte een einde aan de aspiraties. Dat lukte Alcmaria gelijk 1 beter, op Etienne Bekker bereikte Michael Pluijmers door een infield hit 1, Rob van de Kamer ontving zijn 1e van 4 x 4 wijd van vandaag en werden door een beste stand-up triple van Kevin Miner binnengeslagen. Joran wist de volgende 3 innings ondanks wat glippers de zaak dicht te houden.
Gelijk 4 waren het Joran Klarenbeek (double) en Michael vd Horst die de stand op 4 – 0 brachten, door o.a. een RBI hit van Quincy Jones. Herons kwam in de 1
e 5 sterk terug, Michel den Ouden (sterk aan slag met 3 uit 6), Peter Hamersma en Ian Callahan tekenden voor 3 punten, Alcmaria produceerde 3 grabbels, voeg daarbij 2 hits en de punten zijn verklaard. In de 1e
6 dreigde Alcmaria door het ijs te zakken, Mitchel den Ouden, Ian Callahan, Thomas Kool en Matthijs Luit profiteerden optimaal van 4 hits en een geraakt werpen en stond er plotseling een 4 – 7 stand op het scorebord.

Bij Alcmaria verscheen Kevin Miner in de 1
e 7 op de heuvel, men hield het kort. Gelijk 7 kwam Alcmaria terug, nu door Marco Hoogeland en Carlos Bos, Marco scoorde door een sac-fly van Michael Pluijmers en Carlos op de double van Kevin Miner, 6 – 7. Herons pakte er in de 1e
8 weer een puntje bij, nu door Thomas Kool, bereikte 2 door een double en Matthijs Luit deponeerde de bal in het rechtsveld voor een RBI, 6 – 8.
De 2
e8 bracht de 8 – 8 stand op het bord, Michael vd Horst werd thuis geslagen door de double van Marco Hoogeland en Rob vd Kamer peuterde zijn 3e 4 wijd met volle honken uit de zone op het werpen van Mika de Lincel, die Etienne Bekker had vervangen. In de 1e9 opende Early Perez Torres met een beste triple, maar 2 x 3 slag en een F3, hield de plaat schoon. Ook Alcmaria wist de thuisplaat in de 2e9 niet meer te vinden, verlengen. Herons opende furieus, kreeg 3 honken bezet met 1 nul, maar er volgde 2 x 3 slag, wisselen.
Carlos Bos opende met een infield hit, kwam door een zeldzame fout van Herons op 2 en Rob vd Kamer kroonde zich vandaag tot man-of-the-match door de bal diep in het midveld te dreunen voor het winnende punt, dat voelde lekker, nu een walk-off win in de tas. Het talrijk opgekomen publiek (ruim 100 m/v) konden deze spannende pot wel waarderen.
 

Box score

Herons                                    0-0-0-0-3-4-0-1-0-0
Alcmaria                                 2-0-0-2-0-0-2-2-0-1
 

Werpcijfers;
Alcmaria
Joran Klarenbeek  (6)                         5-1-8-7
Kevin Miner (4)                                 6-1-7-0

Herons
Etienne Bekker (7)                             4-6-8-2
Mika de Lincel (2 + 1 man)               4-3-3-1
 

Slaggemiddelden;

Carlos Bos .667, Rob vd Kamer, Michael Pluijmers en Joran Klarenbeek .500, Kevin Miner .400, Marco Hoogeland en Quincy Jones .200.
Volgende week zondag gaat de reis naar Amsteveen, om daar DVH te bestrijden.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route