algemeen nieuws

Walk-off win voor Thamen in de 10e inning
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria verliest in de 10e inning van Thamen, 3 – 2. 

In een waar pitcher duel moest Alcmaria Victrix in de opener van seizoen 2014 de eer aan Thamen laten. Met een walk-off homerun in de 2e 10 wist Maikel Benner het beslissende punt over de thuisplaat te brengen. Deze ex-speler van diverse Hoofdklasse teams en het Nederlands team stond vandaag op de heuvel van Thamen, er ontspon zich een waar pitcher duel want op de Alkmaarse heuvel verscheen Kevin Miner, ook lang actief op het hoogste niveau. Alcmaria kon in de 1e inning geen potten breken, gelijk 1 verscheen de lead-off hitter van Thamen door een glipper op 2 maar verder raakte hij niet. De volgende 17 slagmannen van Thamen werden op rij van de kussens gehouden.
In de 1
e 4 kwam Alcmaria voor de 1e
keer dreigend kijken, na een F8 peuterde Rob vd Kamer 4 wijd uit de zone, Kevin Miner en Tim van Ee volgde met hits, maar de volgende pop-fly van Joran Klarenbeek was niet diep genoeg in het midveld, want Rob werd na de catch van de thuisplaat afgegooid.
Na 6 volledige innings stond het nog steeds 0 – 0, daar kwam in de 1
e 7 door Tim van Ee (hot vandaag 3 uit 3) verandering in, opende met zijn 3e
hit, stal 2 en op de double van Joran Klarenbeek wist hij de thuisplaat te bereiken 0 – 1.
Gelijk 7 kwam Thamen langszij, zij kregen 3 honken bezet met 0 nullen, en door een glipper van het binnenveld werd het 1 – 1, maar 2 x 3 slag en een mooie actie van Michael vd Horst hield de schade beperkt.

Gelijk 8 nam Joran Klarenbeek het werpen van Kevin Miner over, moest na een fout en 3 hits de voorsprong van 2 – 1 voor Thamen toestaan. De race leek gelopen, maar Alcmaria vocht zich terug, in de 1e 9 was het Kevin Miner die de 2 – 2 liet aantekenen, zelf met een hit op 1, door een offer van Tim van Ee op 2 en door 1e 2 fouten van het Thamen veld bereikte hij de thuisplaat 2 – 2. Gelijk 9 werd Thamen kort gehouden, verlengen dus.
Patrick Schuckard loste Maikel Benner af op de heuvel, en gaf de kop van de Alkmaarse slagvolgorde geen kans. Gelijk 10 opende Thomas Spijker voor Thamen met een hit, stal 2 en op een hanging slider haalde Maikel Benner verwoestend uit, de bal verdween hoog over het 90 meter hek, goed voor een walk-off win, omdat bij het bereiken van Thomas Spijker de wedstrijd al gewonnen was, blijft er een 3 – 2 win in de boeken. Het was fris langs het veld maar het optreden van de beide teams was hartverwarmend, zag er goed uit.
 

Box score

Alcmaria       0-0-0-0-0-0-1-0-1-0
Thamen         0-0-0-0-0-0-1-1-0-1

Werpcijfers;

Alcmaria
Kevin Miner (7)                     11-0-4-2
Joran Klarenbeek (2 +2)         2-0-6-1

Thamen
Maikel Benner (9)                  7-4-6-2
Patrick Schuckard (1)            1-0-0-0
 

Slaggemiddelden;
Tim van Ee 1.000, Kevin Miner .500 en Joran Klarenbeek .250.

Voor komende zondag staat om 14.00 uur de derby tegen Herons aan het Honkpad op het programma, er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route