algemeen nieuws

Softbal dames 2 wint laatste twee oefenwedstrijden.
Categorie: Softbal Dames 2

Dames 2 wint laatste twee oefenwedstrijden.

Afgelopen zondag mocht dames 2 aantreden tegen DSS-2. Om 14.00 uur stonden twee teams, twee scheidsrechters (Ritso en Ronald), een heerlijk zonnetje en een mooi opgemaakt veld klaar om te starten. Aan Alkmaarse zijde begon Evelien als pitcher zijnde. Het was te merken dat Evelien terug was op het veld. Zo kon er niet alleen genoten worden van Evelien haar pitcher kwaliteiten, ook haar scherpe opmerkingen waren weer aanwezig: ‘’Normaal zeg ik beter te vroeg dan te laat.. Maar nu is het beter te laat dan te vroeg!’’. Of wanneer er gezegd wordt dat het al wat later is hoorde je Evelien: ‘’Ja, het is ook zomertijd!’’.

 In het veld, maar ook aan slag waren er weer een hoop leuke dingen te zien. Zo was het Anne, die door een erg twijfelende coach, toch werd doorgestuurd naar thuis en zo haar eerste homerun liep van dit seizoen. Leontine was even in de war toen ze iets te ver doorliep bij het derde honk, en moest daardoor terug ‘’duiken’’ naar het honk. Het was te merken dat bij sommige de tekens er nog niet helemaal in zaten.. Want toen Annemarie aan slag stond en totaal missloeg kijkt ze Debby teleurstellend aan.. Waarom ging je nou niet?! Debby was namelijk op het honk gekomen door één van haar specialiteiten.. Ploppers slaan! Jarka had speciaal haar lange broek aangehouden om haar slidings kunsten weer te laten zien. Helaas, hebben wij alleen geen enkele sliding van haar gezien.. Zal ze vast bewaren voor de competitiewedstrijden!

 In het veld was Evelien, de eerste wedstrijd als pitcherzijnde, haar dropballen aan het oefenen. Deze waren soms iets te mooi, waardoor de meisjes van DSS toch ook hun slag kunsten lieten zien. Na een paar mooie acties en  vangballen van onder andere Jarka, werd de eerste wedstrijd gewonnen met 8-5.

 Britt vond het in de tweede wedstrijd als pitcherzijnde leuk om haar slowballen te oefenen. Daar wist DSS geen antwoord op te geven en met een goed verdedigend veld achter haar, waaronder Carolien die de laatste twee vangballen maakten, werd de tweede wedstrijd gewonnen met 13-0. En had Britt maar ook het veld, goed de nul gehouden.

 Aankomende zaterdag gaan de meiden van dames twee richting Groningen om daar hun eerste competitiewedstrijden te spelen. Wij zien natuurlijk graag de toeschouwers langs de lijnen staan, maar begrijpen dat u niet zo ver wilt rijden. Op zondag 13 april kunt u om twee uur, in Alkmaar, weer genieten van de meisjes van dames 2. Wel kunt u natuurlijk volgende week weer genieten van het wekelijkse verslag. Tot zondag de 13e of toch misschien tot in Groningen!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route