algemeen nieuws

Dames 2 vervolgd oefenserie
Categorie: Softbal Dames 2

Het warme weer werd gemist…

Afgelopen zondag mocht dames 2 aantreden tegen de piraten uit Amsterdam. Twee jaar terug in de 2e klasse waren dit vaak de wat spannender wedstrijden. Een team waar wij soms maar met moeite van konden winnen. Het was dan ook Pirates die dat jaar net zoals Ajax met de schaal er vandoor gingen.

 

Zondag was het een iets ander verhaal. Er zat erg weinig tempo in de wedstrijd. En bij beide teams vielen steeds meer mensen uit met blessures, het warme werd door de spieren duidelijk gemist. Door de vele blessures aan beide kanten, was de volgorde van slaan elke keer anders. Dit zorgde soms voor verwarring bij onze omroepster Marjan. Ook toen er op een gegeven moment een rood iemand tussen de piraten in het veld stond.

 

Aan slag was het in de eerste inning Anne die door vier wijd het eerste honk bereikte. Carolien stootte Anne door naar het tweede honk, Annemarie sloeg een honkslag en uiteindelijk scoort Anne door een doorgeschoten bal het eerste punt. In de tweede inning werd wat vaker de thuisplaat bereikt, dit keer waren het Anne, Carolien, Annemarie, Maaike, Britt en Debby. Pas in de zesde inning was het Kayleigh die daar weer een punt aan toevoegde.

 

In het veld waren er een aantal mooie acties te zien. Zo had Kymberley een mooie vangbal in het outfield. En in het infield was het Margo die met haar uitschuifarm een line drive uit de lucht vandaan pikte. Het meisje wat op twee stond, had dat niet verwacht en naar een goede blokactie van Carolien was er ook dit weekend weer een dubbel spel tussen Carolien en Margo. Met het derde honk bezet, kreeg Saskia als 3e honk vrouw een bal naar zich toegeslagen. Ze kon het dan ook niet laten om haar in de maling te nemen, en zo werd de loopster dan ook vervolgens uitgetikt door Saskia zelf. Britt en Kayleigh waren de Pitchers van die dag. Aangezien de fastballen van Kayleigh erg goed werden weggeslagen, werd er overgegaan op rise en slow ballen. Dit was niet alleen vervelend voor de piraten, ook Michelle had als catcher zijnde last van de droppende slow ballen van Kayleigh..

 

Uiteindelijk werd er na 7,5 inning besloten om te stoppen. En was de tweede winst (8-7) van de meisjes van Alcmaria een feit. Aankomende zondag speelt dames 2, voordat er 5 april afgereisd mag worden naar Groningen, om 14:00 uur de laatste oefenwedstrijd thuis tegen DSS. Hopelijk is het dan wat warmer, zodat de spieren ook weer mee werken.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route