algemeen nieuws

Dames 2 start oefenserie
Categorie: Softbal Dames 2

Ook dames 2 staat weer in de wei.

 

Afgelopen zondag was het voor dames 2 weer zo ver dat ook zij weer het veld mochten betreden.

Na veel trainingen in de hal, was het zondag zo ver om te kijken of het oude dames 3 team de 1e klasse nog aan kan. Voor Debby was het namelijk 9 jaar terug onder Bram van der Laan dat zij 1e klasse speelde. En voor Jarka wordt dit weer het eerste echte seizoen na jaren niet gespeeld te hebben. Om twee uur werd er tegen de eerste tegenstander gespeeld, namelijk Hoofddorp Pioniers.

 

Voordat er begonnen kon worden moest Britt eerst een lange broek regelen, Leontine een keuze maken in welke zonnebril ze wilde gaan dragen en mocht Fransico de nodige verjaardagszoenen ontvangen. Om de eerste wedstrijd weer ‘rustig’ te beginnen, was er met de tegenpartij afgesproken om 2x5 inningen achter elkaar te spelen, ofwel gewoon 10 inningen achter elkaar. En om iedereen zo veel mogelijk in beweging te houden, werd er geslagen met 12 man.

 

Dames 2 begon in een vrij vertrouwde opstelling, zo had Luid het scoreboek weer gevonden en werd hij dit keer geassisteerd door Bianca, bij wie het toch wel weer begon te kriebelen. In de eerste inning betrad Britt de pitcherplaat, Michelle mocht als catcher plaatsnemen, Annemarie stond op het eerste honk, Carolien op het tweede honk, Saskia op het derde honk, Margo op korte stop en Maaike, Anne en Debby mochten het outfield weer betreden. Je merkte dat het voor beide teams wel weer even wennen was. Toch konden de vele vertrouwde toeschouwers gelijk genieten van een aantal mooie acties. Hierdoor leek het bij sommige alsof ze de hele winterstop hard getraind hadden. Kimberley begon aan slag al gelijk met een mooie honkslag. En Maaike mocht in haar slagbeurt al snel doorrennen naar het derde honk, en stond de eerste driehonker voor dit seizoen al op haar naam. Helaas, telt ie alleen niet mee voor de statistieken.. Ook Carolien en Michelle mochten een driehonker op hun naam schrijven. En helaas door een foutje van de coach, werd Anne na een bijna homerun uitgetikt op de thuisplaat. Aan slag en op de honken mag het allemaal nog wat feller, maar voor zo’n eerste wedstrijd was het zeker niet verkeerd! Er was namelijk ook een doubele steel door Carolien en Annemarie.

 

In het veld vond de tegenstander het nodig om bij een fieldbal van Margo, over haar been heen te struikelen, en zo was voor dat meisje ook de eerste koprol weer gemaakt. Gelukkig trok Margo hier zich niks van aan, en maakte gewoon de nul op één. Ook al waren de ballen van Britt nog niet helemaal op de juiste spots, toch wisten de meisjes van Pioniers de bal niet goed te raken. Op die ene driehonker die bij Debby (of Jarka) belande na dan.. Ook maakte het veld een paar mooie acties, zo was er nog een dubbel spel tussen Margo en Carolien. Bij afwezigheid van Evelien mochten ook Annemarie en Maaike de pitcherplaat betreden. Zo was het dan ook Annemarie die het na vier inningen overnam van Britt. Ook al raakte de meisjes van de Pioniers sommige erg mooie ballen niet, er werd wel wat meer geslagen. Hierdoor kreeg het veld ook wat meer te doen. Zo waren er nog mooie vangballen en fieldacties. En waren de schoonheidsfoutjes ook aanwezig. Nadat Annemarie het vier inningen had volgehouden, mocht ook Maaike nog voor twee inningen de pitcherplaat betreden. Die het erg goed dichthield en aan slag ook nog het winnende punt binnensloeg. En zo werd er door het team gewonnen met 12-11. En waren  de blauwe plekken en de eerste (bijna) drie uur durende wedstrijd een feit. En konden de tassen weer worden ingepakt, en was het tijd om gezellig met zijn allen te proosten op de jarige coach Fransico.

 

Volgende week mogen de routiniers en het aanstromend talent het in eigen huis opnemen tegen de Piraten uit Amsterdam. Wij hopen weer op een lekker zonnetje. En zien de toeschouwers dan ook graag zondag 23 maart om twee uur langs het veld!

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route