algemeen nieuws

Mooie teamprestatie levert Alcmaria Victrix D3 3 punten op
Categorie: D3

Middels een sportieve warming-up, op de fiets, kwam het team en het legioen aan op het zonverwarmde uit-complex van alkmaarse boys.

Vanaf het begin zien we vele aanvallen zowel over links als over rechts. Dat het lang 0-0 bleef kwam mischien wel door de midweekse vakantie verplichtingen echter het voetbal bleef mooi om naar te kijken.

Vandaag zagen we op rechtsbuiten, de van een net afgeketste transfer teruggekeerde Tommy.

Tussen de voorhoede, die verder bestaat uit Mees en Brit en het middenveld Sam, Patrick en Stern werd goed getikt en de verdediging van Richard, Achmed, Alex en Abe zorgden door goed positie te kiezen dat bijna elke tegenaanval tijdig werd gestopt waarna via goede passing snel het middenveld weer werd gezocht en en het team weer vooruit kon voetballen.

Na zo heeel veel kansen te hebben gecreëerd, pikt Patrick de bal op na een uittrap van de keeper van alkmaarse boys en loopt door en scoort de 0-1.

Direct erna passt Richard vanaf linksback prachtig strak langs de lijn op Brit die doorloopt en vanaf links de voorzet geeft welke door Mees hard wordt ingeschoten 0-2.

Even later voeren Stern en Sam een mooi uitgevoerd 1-2-3tje uit samen met Brit, waarna uiteindelijk Stern Mees vrij voor de keeper zet, die vergeet een hoek te kiezen en schiet recht tegen de keeper.

Abe geeft de bal diep op rechts waarbij Tommy het duel om de bal wint, hij geeft voor en Stern rond af door de bal rechts naast de keeper te schieten 0-3.

Ook Skip voetbalt altijd goed mee en de ballen die hij vandaag kreeg had hij weer klemvast.

Na de rust voeren Tommy en Patrick een 1-2tje uit op het middenveld en Patrick lobt de bal over de verdediging omdat hij ziet dat Mees ondertussen is doorgelopen, Mees schiet de bal over de keeper die er nog net een handje tegenaan krijgt maar niet genoeg en het is 0-4.

Ook in de 2e helft ziet het positiespel er weer goed uit.

Na een vrije trap van zoeen 40 meter geschoten door Achmed, heeft de keeper moeite om de bal te controleren, Alex schiet bijna binnen maar de keeper tikt net naast. Tommy vangt de uittrap goed op, goeie balcontrole en tikt tijdig door op Mees die de bal hoog en hard inschiet 0-5.

een goede pass van achteruit van Achmed op Mees die vanaf rechtsbuiten voor geeft op links waar Abe de bal net niet tot goal kan promoveren.

De tegenaanvallen worden nog steeds goed afgestopt, onder andere door Achmed die daarbij goed zijn lichaam gebruikt. Eén van de weinige keren dat hun spits er door komt gaat die alleen op Skip af maar die stopt zijn schot. Alex die ziet dat hij zich ook steeds meer met de aanval kan bemoeien geeft goed voor vanaf rechts en Stern loopt goed in en schiet zo de 0-6 binnen.

Ruim voor tijd gooit Frank goed in naar voren op Tommy, de bal beland uiteindelijk bij Abe die voorgeeft vanaf de achterlijn over de verdediging, 2 van onze voorsten kunnen er net niet bij maar de inlopende Stern schat de situatie goed in en schiet hard de 1-7 in de touwen.

Een mooie solo wordt voor het laatst bewaard, Alex rent vanaf de eigen 16 meter lijn met de bal en soleert zo langs 7 tegenstanders om uiteindelijk de laatste verdediger uit te kappen en in te schieten, de actie verdiende een goal maar de keeper red net.

Een goede voetbalwedstrijd van onze D3.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route