algemeen nieuws

Alcmaria Victrix D3 houdt punten in eigen huis
Categorie: D3

Ook deze wedstrijd werden de supporters van Alcmaria Victrix D3 op sommige momenten weer getrakteerd op mooi tiktak voetbal.

Vandaag kwam Frank weer terug na een lange blessure en werd Stern eindelijk gepresenteerd, die voor de transferdeadline nog net was overgenomen van afc 34 en tijdens de afgelopen trainingen het nodige wedstrijdritme had opgedaan. Tussen de supporters werd ook Alex gesignaleerd, helaas geblesseerd en om het team toch weer compleet te maken werden de jeugdspelers  Bas, Yannick, Patrick en Stan aan de selectie toegevoegd.

Bij vlagen werd er in het begin dus aardig tiktak voetbal gespeeld en na een steekpass van Patrick liepen Bas en Mees met bal door de verdediging waarna uiteindelijk Bas de 1-0 inschoot en we op dat moment verdiend op voorsprong kwamen.

Ook koedijk liet zien dat het een goed team heeft en na enkele keren balverlies op het middenveld werd onze, deze week weer andere, verdediging danig op de proef gesteld wat uiteindelijk leidde tot een 1-3 achterstand, waarbij de 1-2 wel naar buitenspel neigde.

Door verder goed keeperswerk van Skip en het feit dat het team het vertrouwen er in hield werd de druk naar voren toch weer opgevoerd.

Na goed overspel tussen middenvelders en aanvallers werd onze aanval gestuit, de vrije trap werd opgeëist door Patrick en er door hem ook feilloos ingeschoten, 2-3.

De laatste aanval voor rust ging ook weer over vele schijven, Luka speelt de bal naar Yannick die de bal over de breedte naar rechts naar Bas speelde, speelt door naar Mees, tikt door naar Patrick en hij schiet op doel, de keeper redt maar Yannick in de rebound schiet de 3-3 binnen.

De rust had het team goed gedaan ook door enkele spelers op een andere positie te zetten, zo kwam Richard linkshalf te staan waar hij blijkens o.a. zijn goede passes langs de langs de lijn naar onze linksvoor een prima wedstrijd speelde. Ook Sam kwam op een positie waar hij al een tijd niet meer had gespeeld maar vandaag zorgde hij in de verdediging toch wel dat veel aanvallen van koedijk op tijd werden onderbroken, vooral als onze boomlange verdediger Stan mee naar voren was.

Op het middenveld zette Abe vaak een goed blok waarna we de bal weer in bezit kregen en hoe meer balbezit hoe meer kans om een aanval op te zetten. Zo soleerde Stan door het middenveld, pass op Patrick die door de verdediging liep en vanaf de zijkant de bal voortrekt, Mees neemt de bal aan en tikt, voor het gevoel van de uiteindelijk opgeluchte supporters, de bal tergend langzaam in het doel net onder de keeper door 4-3.

Achterin moesten we vandaag stevig aan de bak want koedijk bleef maar komen met goede aanvallen, maar in de 2e helft ging het verdedigen veel beter, Sam die onderschept, Luka en Richard met de juiste passes naar voren en aan de andere kant Frank die de ballen wegwerkte waardoor Stan soms mee naar voren kon en zo na een één-tweetje met Patrick, scoort Stan met een afstandsschot de 5-3.

De spanning loopt op langs de kant als koedijk nog de 5-4 maakt maar waar soms gekozen wordt om de bal uit te schieten als de combinatie niet mogelijk is wordt meestal toch gekozen om er voetballend uit te komen. Uiteindelijk wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Goed resultaat jongens.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route