algemeen nieuws

Wisselende posities
Categorie: E1
 

WEDSTRIJDVERSLAG     VVS' 46 E1 - Alcmaria Victrix E1

Paeden, Max, Gijs, Jorrit, Jelle, Rafi (keeper), Roy, Eliyah

(geblesseerd: Iceal)

 

" Sinds '46 zijn we hier bijeen

In voor- en tegenspoed

We vrezen niets of niemand

Maar respecteren iedereen

Oranje zit ons in 't bloed

VVS voor altijd in ons hart."

(Rense Beerepoot)

Zo staat te lezen als we op de vroege zaterdagochtend van 21 september 2013, zonder de geblesseerde Iceal, de sfeervolle en uiteraard oranje gekleurde kantine van onze tegenstanders in Spanbroek betreden. We zijn door deze strijdvaardige tekst bedacht op een trotse tegenstander, die zich niet zomaar van het kunstgras op veld C2 zal laten spelen.

Een tegenstander, die - zo leert enig speurwerk op de website van het dit "

andere Oranje" - de " Pupil van de Week" in zijn team weet. De nummer 8 mag de dag erop deze felbegeerde rol spelen tijdens de thuiswedstrijd van het eerste tegen Kleine Sluis. En dat doet hij natuurlijk het liefst met een winstpartij op zak.....

Dat hier geen enkele imponerende werking van uitgaat, blijkt al in de eerste minuten van de eerste helft. De ene mooie Alkmaarse aanval volgt de andere in rap tempo op en met name over rechts weten Paeden, Eliyah en Gijs elkaar blindelings te vinden. Het leidt tot diverse gevaarlijke situaties voor het doel van de thuisploeg. De bal, die Gijs hard op de paal schiet, geldt als de laatste waarschuwing, die we afgeven, voordat Paeden de 0-1 laat aantekenen. De mooie aanval, die opgezet wordt door Eliyah, eindigt in een diagonale lijn, rechts achter de doelman.

Max, die regelmatig dreigend opkomt, weet zijn schot kort hierna gestuit door diezelfde keeper. De corner, die wordt gegeven, levert helaas geen doelpunt op. De daaropvolgende doelpogingen van Gijs blijken net te zacht of iets te hoog.

Als Paeden in de minuten daarna aangespeeld wordt door Jorrit, die daar een sublieme schijnbeweging aan vooraf laat gaan, is de 0-2 een feit.

Het duurt niet lang voordat dezelfde Paeden een onvervalste hattrick achter zijn naam kan zetten: 0-3!

En het is dat de corner, die Jorrit neemt vervolgens net naastgekopt wordt door Paeden, anders zou laatstgenoemde zijn vierde doelpunt hebben kunnen laten aantekenen.

Dat vierde doelpunt komt er in de eerste helft uiteindelijk toch, met behulp van een tegenspeler, na een mooi schot van Jorrit en een voorzet van Paeden.

In het tweede bedrijf blijkt hoe sterk VVS '46 uit kleedkamer 1 komt; het team dat ook drie fanatieke meisjes tot zijn beschikking heeft, voert direct druk uit op onze defensie. Rafi wordt voor het eerst in deze ontmoeting serieus getest.

De Alkmaarse treffer die na enkele minuten gemaakt wordt, komt hierdoor als geroepen.

Roy, die regelmatig snel langs de zijlijn " opstoomt" en net als Jelle in dienst van het elftal speelt, weet zijn voorzet precies op het hoofd van Eliyah te laten belanden: 0-5. Gijs wordt vervolgens zo vrij gelaten, dat hij door het midden alle tijd heeft gericht aan te leggen voor een prachtig schot in de bovenhoek: 0-6.

Als Roy daarna zijn corner prima indraait, weet Eliyah hier opnieuw zijn hoofd tegen aan te zetten: 0-7. Het is jammer dat dit soort doelpunten niet dubbel telt :-) Nadat het middenveld, met een sterk spelende Jelle, die soms vertrouwd achterin en soms ietwat onwennig voorin, Eliyah wegstuurt over links, laat deze de doelman van VVS '46 voor de achtste keer de bal uit het net vissen.

En terwijl de kerkklokken op de achtergrond klinken, testen Roy en Eliyah nog een keer de lat, voordat Paeden onze negende treffer op het scorebord weet te zetten. De dubbele cijfers komen in zicht en met enig fortuin ook werkelijkheid nadat Gijs zijn corner via een tegenstander in het doel zit verdwijnen.

De laatste doelpoging van de wedstrijd komt op naam van Jorrit, die na een prachtige uitgooi van Rafi en het doorspelen van Eliyah zijn bal op de paal ziet belanden.....

We winnen met 0-10 en geven na een korte wedstrijdbespreking op het veld, bovendien ons laatste visitekaartje af door veel schoten vanaf elf meter te benutten.

We hebben langs de lijn genoten van jullie samenspel ; een samenspel dat door de komende opzet van de trainingen alleen nog maar beter kan worden.....

Train scherp de komende week!

Op naar de volgende sportieve ontmoeting.......

 

Willy Kenter

Moeder van Eliyah en supporter van AV E1

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route