algemeen nieuws

Alcmaria haalt punt op bij Flamingo's
Categorie: Zondag 1

Afgelopen zondag de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. Gelijk de stadsderby tegen de Flamingo’s. Vooraf stond de spanning er gelijk op. De eerste helft ontspon zich een wedstrijd die alles in zich had en met name de neutrale toeschouwer een leuke middag bezorgde. Flamingo’s met alle nieuwe gezichten was door het balbezit opties de bovenliggende partij. Maar het was Alcmaria dat als eerste scoorde. Een corner van Jordi werd door Etienne ingekopt nadat de keeper de bal uit zijn handen liet glippen.

1 minuut daarna was het weer raak na een mooie pass van Ilias was het Job die de ruimte inliep en de uitkomende keeper met een prachtige lob verschalkte. Hierna ging het los. De wedstrijd werd agressief en hard. Stan mocht van geluk spreken dat hij maandag gewoon aan het werk kon na een absurde charge op zijn benen zonder dat er een bal in de buurt was.

Alcmaria was geïmponeerd door de agressie en de scheidsrechter die niet optrad en het idee gaf bang te zijn waardoor de wedstrijd dreigde te ontsporen. Het was aan Alcmaria en zijn spelers te danken dat het niet gebeurde omdat wij ons keurig inhielden. Hierdoor kwamen wel de twee tegen doelpunten nog voor de rust. Eerst een doorgeschoten bal vanaf links die makkelijk kon worden ingetikt en de tweede goal was zo nodig nog vervelender aangezien die werd ingeschoten door degene die niet meer op het veld had moge staan na de charge op Stan.

Dit was overigens in de 6de minuut van de blessure tijd in de eerste helft. De tweede helft was van een ander kaliber. Alcmaria beperkte zich tot verdedigen met scherpe uitvallen en Flamingo’s bleef op de agressieve manier voetballen en kreeg daar van de scheidsrechter alle gelegenheid voor. In de tweede helft liet de scheidsrechter 12 minuten doorvoetballen en in de laatste minuut werd Stan nog van het veld gestuurd omdat hij een bal van 2 meter tegen zich aangeschoten kreeg op de rand van de zestien en met zijn tweede gele kaart naar de kant kon. De bal ging gelukkig in de muur waardoor de punten gedeeld werden.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen HSV dat verrassend verloor van de Beemster. Kijken wat deze wedstrijd ons weer zal brengen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route