algemeen nieuws

Dames 3 KAMPIOEN
Categorie: Softbal Dames 3

Dames 3 KAMPIOEN.

Voor de 2e keer op rij is Dames 3 kampioen geworden in de 2e klasse A.  2 Wedstrijden voor het einde van de competitie staat Alcmaria Victrix 3 5 punten los van Olympia Haarlem 2 dus niet meer in te halen dus KAMPIOEN. 

Dat ging dit jaar wat lastiger dan vorig jaar, Evelien de Rover haakte al voor de start van de competitie af met een finaal afgescheurde achillespees en tegen het einde kreeg ook Bianca van Houten met deze blessure te maken, heeft dat met de leeftijd te maken ? Maar met de hulp van Diana Speets en Britt Rooker werden de laatste hindernissen van dit seizoen genomen.
De slot ouverture van dit seizoen verliep nogal chaotisch, wel niet op zaterdag/zondag spelen, schuivende werkroosters, geplande vakanties, extra blessures, het was voor het wedstrijdsecretariaat niet simpel om de competitie rond te krijgen, ook niet omdat de tegenstander soms niet mee wilde werken, maar goed het resultaat mag er zijn.

Omdat de agenda van de assistent coach nog niet gesynchroniseerd liep met de team agenda moesten de meiden het zonder zijn gewaardeerde inbreng doen en waren er pick up players oftewel puppy’s van dames 4 ingevlogen, te weten, Diana Speets en Marjolein Mol, het mocht wat kosten.

Diana Speets kreeg ook direct het vertrouwen van de head coach en mocht de cirkel verdedigen. In de 1e inning was het van beide kanten nog even aftasten, Carolien kwam nog even op 2 kijken, maar daar bleef het bij, DVH wist zover niet eens te komen. In de 1e 2 wist Kimberley  een pupillenpuntje te scoren, hit, gestolen honk, doorgeschoten bal en een wilde worp, 0 – 1. Gelijk 2 werd er een rally 7-6-5 gestart om de loopster van DVH op 3 te laten sneuvelen, dat lukte wonderwel. , DVH kreeg 3 & 2 nog wel in bezit maar een actie 1-3 maakte een einde aan de aspiraties.

De 1e 3 werd het gat geslagen, letterlijk geslagen, want de bal vloog alle kanten het veld in en uit. Anne een homerun, 0 – 2, Annemarie, Michelle en Kimberly 3 punten op honkslagen, db en een 2 run RBI trippel van Maaike, 0 – 5. In de 1e 4 werden daar nog 4 punten aan toegevoegd door Debby, Marjolein ( haar 1e hit in de 2e klasse, helaas mocht zij de bal niet mee naar huis) Carolien en Annemarie die zichzelf over de thuisplaat sloeg middels een homerun, 0 – 9. In de 1e 5 waren het Maaike en Margo die de 0 – 11 eindstand in de boeken zetten door 4 wijd, een tik en een 2 punten RBI single van Anne. DVH had in hun slagbeurten weinig in te brengen, het 2e honk werd slechts 1 x bereikt, het veld ruimde alles verder keurig op.

Op naar de 2e pot. Bij Alcmaria werd nu Britt Rooker als werpster ingezet en DVH stuurde het 92 jarige duo Jo Blok en Karin Maas de wei in als werpster en catcher, eerst nog even een peukie en dan gooien. Anne opende de wedstrijd met een trippel en een db, 0 – 1. DVH 3 op en weer af. Margo dreunde in de 1e 2 de bal het eindeloze veld in , goed voor een homerun en 0 – 2. En daarna stopte Jo en Karin de aanval van de meiden uit Alkmaar, maar omdat het Alcmaria veld tot aan gelijk 5 ook foutloos en alert acteerde, met oa gelijk 4 en briljant dubbelspel 4-6-3 ging men met een 0 – 2 tussenstand de laatste slagbeurt van DVH in.

En daarin werd het spannend, de 1e slagdame ontving 4 wijd, de 2e ontving een swinging strike, 1e  nul. Slagdame 3 perste een honkslag uit, 3 & 1 bezet. Omdat dame 4 ook de bal het veld injoeg werd er gescoord 1 – 2, oei, zou het….. Ook dame 5 bracht de bal in het spel, maar Annemarie verwerkte de bal keurig naar de catcher voor de 2e nul. DE 3e en kampioensnul viel door een actie M & A , oftewel Margo & Annemarie, oftewel 6-3, einde wedstrijd en een bruisend, doch nog wat ingetogen feest op het veld van DVH, want A & A ( Anne & Annemarie) moesten zich nog nuchter melden in Alkmaar om aan de 2e wedstrijd van Dames 1 tegen Tex Town Tigers nog mee te doen.

Ook daarin wisten zij te schitteren, Anne werd na haar hit op de RBI dubbel van Annemarie binnengeslagen voor de o zo belangrijke 1 – 0 overwinning, want hiermee wist Dames 1 de Play-off serie te bereiken. Het was mij het dagje softbal wel.

Namens uw krabbelaar wil ik alle meiden van Dames 3 van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap, de loper kan uit naar de platte kar die het spul naar de trekschuit gaat brengen. Die wederom de Alkmaarse grachten gaat aan doen om de burgers kond te doen van het 2e kampioenschap op rij. Ik denk niet dat daar verder nog enige ruchtbaarheid aan gegeven zal gaan worden.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route