algemeen nieuws

DDDD oftewel Dames Drie Dendert Door
Categorie: Softbal Dames 3

DDDD oftewel Dames Drie Dendert Door.

Dames 3 moest de 1e wedstrijd aantreden tegen S. Rotterdam, een angstgegner voor de meiden. Deze wedstrijd vastgesteld te krijgen was geen pretje voor onze wedstrijdsecretaresse Anneke Bruin, Oorspronkelijk had de KNBSB de wedstrijden op 3 zaterdagen vastgesteld, dat stond al vanaf het begin in het programma, maar toen op dinsdag 27-8 het programma verscheen, bleek alles op de zondag geprogrammeerd te zijn, paniek alom, veel meiden hadden diensten geruild, dus bellen en mailen. Rotterdam wilde, ondanks een toezegging, niet op zaterdag spelen, maar na lang strijden werd het dus zaterdag.
Omdat ook Bianca inmiddels in het gips zit vanwege een half ingescheurde achillespees, was aan Britt Rooker gevraagd de bal weer eens op te pakken en kreeg zij de cirkel toebedeeld. De start was niet om in te lijsten, 3 x 4 wijd, een geraakt werpen en een glipper zorgde voor een 0 – 2 achterstand. Gelijk 1 kwam Alcmaria niet verder dan 1, dus op naar de 2e inning. Britt had inmiddels haar zone weer gevonden en het veld hielp daar aan mee, 3 op 3 af. Gelijk 2 barstte aan Alcmaria zijde het geweld los, Maaike opende met een tik, bereikte thuis door een beste error, Kim kreeg een bal tussen de ribben, Margo F6, Jarka een bunt en kwam thuis door een db, Britt een tik, haalde de thuisplaat door een foute aangooi op thuis, Carolien 2 RBI op haar hit, werd binnen geholpen door 4 wijd voor Anne, Marina was ondertussen op de kussens verschenen door 4 wijd en scoorde door een tik van Maaike, de stand was inmiddels opgelopen naar 6 – 2, en dat vonden ze wel genoeg. Rotterdam wist nog 1 x te scoren op een trippel en een sac-fly , eindstand 6 – 3.

De 2e wedstrijd kreeg Annemarie de eer en werd in de cirkel geplant. Zij liet het veld het werk doen en dat ging naar wens. Na 2 innings stond het 2 – 2, Alkmaarse punten door Leontine, 4 wijd en een RBI voor Michelle die zelf ook scoorde op een db. Gelijk 3 was het Anne die na een tik op een db het scorebord in beweging bracht 3 – 2. Gelijk 4 liepen de meiden uit naar 5 - 2  door Carolien en Marina, geraakt werpen, honkslag, RBI 4 wijd voor Anne en dat herhaalde Maaike.
In de 1e 5 kwam Rotterdam dreigen, op 3 tikken en wat fouten wist men de achterstand geheel in te lopen en werd Maaike tot werpster gepromoveerd, een F9 besloot de Rotterdamse aanval.

En toen begon de heisa, er raakte een Rotterdamse schone geblesseerd, maar eerder had men al gewisseld, dus wat nu, gepoogd werd de wissel weer terug te draaien, maar daar was 072 het na overleg met de coaching staf en manager niet mee eens. Het ging toch om het kampioenschap en niet om bal op het dak 13, dus werd de geblesseerde speelster in het rechtsveld opgesteld. Margo opende het spektakel met een hit, en ja hoor, de 1e bal die Michelle zag, werd uitgerekend in het rechtsveld geslagen voor een trippel en de voorsprong voor Alcmaria 6 – 5.

In de laatste Rotterdamse slagbeurt vielen de 1e 2 nullen door een actie 6-3 en 3 alleen. Door een 4 wijd en een tik werden kussen 3 & 2 nog even geclaimd maar een actie 6-3 maakte een einde aan de wedstrijd en de mythe dat Dames 3 op veld 1 niet zou kunnen winnen, dat gebeurde dus 2 x vandaag.

Resultaat van al deze inspanningen is dus dat men 5 punten los blijft staan van Olympia Haarlem 2, komende zaterdag dienen de dames om 11.00 uur in Amstelveen aan te treden tegen De Vliegende Hollander 2, 2 x winst is dan voldoende om de platte kar voor te rijden, maar anders kan het kampioenschap een week later in de thuisserie tegen Olympia Haarlem 2 zeker gesteld worden.
Het blijft nog even spannend, maar dat hoort ook.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route