algemeen nieuws

Alcmaria Victrix - Eagles Praha 2 - 4
Categorie: Softbal Dames 1

Alcmaria Victrix – Eagles Praha 2 – 4

Op 23 augustus om 19.02 uur kwam het Europa Cup avontuur van dames 1 ten einde, in de plaatsing wedstrijd werd tegen het op volle sterkte aangetreden Eagles Praha met 2 – 4 eervol verloren.
Alcmaria Victrix is nu als 4e geëindigd bij de top softbal teams van Europa, een geweldige prestatie van deze groep meiden die dit jaar zo verschrikkelijk veel pech en blessures hebben moeten overwinnen.

Vorig jaar begon na het behalen van de landstitel de planning eigenlijk al, maken van begroting, fondsenwerving, kleding, programma enz. enz. Speciaal Maaike en Laura hebben zich hier mee bezig gehouden met als resultaat een 4e plek in Europa. En dan nu de wedstrijd.

Zoals verwacht startte bij Alcmaria Femke van Dusschoten en bij Eagles Praha Katie Robinson speciaal voor dit toernooi even uit America opgepikt, evenals Laura Lupinetti, het budget was iets ruimer en er waren nog wat kronen beschikbaar. Tevens waren alle wedstrijden door het scouting programma van Eagles zowel op video als op papier vastgelegd en daar werd driftig van gebruik gemaakt gedurende onze slagbeurten.

In de 1e slagbeurt verscheen Laura Lupinetti op 3 maar daar strandde zij. DE Alcmaria slagbeurt was ook snel over, 3 op en af. In de 1e 2 wist Eagles na een double en RBI single de score te openen 0 – 1. Alcmaria had daar gelijk 2 geen antwoord op, al bereikte Maxima van Dalen na 4 wijd nog wel het 1e honk. In de 1e 3 verdubbelde Eagles de score na een Lupinetti hit, een sac bunt, en een RBI single, 0 – 2. Alcmaria had hierop nog geen antwoord klaar.
Eagles liep in de 1e 5 verder weg, na een fout, 4 wijd en 2 hits stond er 0 – 4 op het bord. Gelijk 5 wist Alcmaria ook het bord te bereiken, Sophie Bugter sloeg een line drive het midveld in, Shareday Christina volgde haar voorbeeld, en door een mispeer van de korte stop van Praag scoorde Sophie de 1 – 4, dat werd 2 – 4 want Maaike perste er ook een infield hit uit waardoor Shareday wist te scoren, men veerde weer op, zou het …? Maar helaas maakte een 3 slag een einde aan de aspiraties
Inning 6 leverde alleen nog een Tsjechische hit op waarop Maxime van Dalen nog antwoordde met een double en in inning 7 verschenen de benodigde 6 nullen snel op het scorebord, waarop een Tsjechisch feestje los barstte op het veld, immers zij behouden door deze overwinning nog zicht op de finale.

De Alcmaria toppers werden met een lang en verdiend applaus van de meegereisde ouders en supporters bedankt, Alcmaria heeft met beperkte middelen het maximaal haalbare bereikt.

Eagles Praha                      0-1-1-0-2-0-0
Alcmaria Victrix                 0-0-0-0-2-0-0

Katie Robinson (7)                     7-1-5-1
Femke van Dusschoten (7)         5-2-6-1

Maxime van Dalen .500, Maaike Blaauwgeers, Sophie Bugter, Shareday Christina & Suzanne Meiring .333

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route