algemeen nieuws

Eagles Praha - Alcmaria Victrix 0 - 7
Categorie: Softbal Dames 1

Eagles Praha - Alcmaria Victrix 0 - 7

De laatste wedstrijd in de poule C fase was er een die uiteindelijk maar voor 1 ding belangrijk was wie heeft vanavond thuisvoordeel. Zowel Eagles Praha als Alcmaria Victrix waren al geplaatst. In het formaat waarin dit toernooi gespeeld wordt gaat het er vanavond tussen Alcmaria en Eagles Praha echt om, de winnaar speelt morgen tegen de verliezer van de wedstrijd tussen de nr. 1 en 2 van poule C. De verliezer van vanavond is direct klaar.
Vandaar dat de beide opstellingen er wat anders uitzagen, bij Alcmaria betrad Jessie van Aalst na haar blessure weer de cirkel, en dat ging weer fantastisch, zij stond in de 5 innings dat de wedstrijd duurde slechts 3 loopsters op de honken toe, die het 3e honk ook nooit bereikt hebben.
Alcmaria opende vandaag in de 1e slagbeurt met een spervuur van honkslagen. Shareday Christina bereikte 1 door 4 wijd, Maaike Blaauwgeers een hit, Amy Moore een hit en 2 RBI’s op de tik van Jessie van Aalst, 0 – 2. Dat bouwde Maxime van Dalen op een velderskeus uit tot 0 – 3, Sophie Bugter kwam met 4 wijd helpen en een 2 RBI single van Suzanne Meiring volgde, 0 – 5.
In de v1e 2 werd het 0 – 6 door Shareday Christina. Opende met een hit en door een grabbelton op 2 kon zij direct doorstomen naar thuis.

Op routine werd de wedstrijd verder uitgespeeld, het benodigde punt voor de mercy rule werd in de 1e 5 geproduceerd, Jessie van Aalst timmerde de bal voor 3 honken weg, Anne Blaauwgeers werd als pinch runner gebruikt en de squeeze van Maxime van Dalen lag perfect, 0 – 7. De laatste slagbeurt van Eagles Praha was snel historie, actie 6-3, 3 slag, geraakt werpen en een vang 8, einde wedstrijd, en terug naar het hotel voor de benodigde rust en een lunch te pakken aan de rand van het zwembad. Vanavond om 17.30 uur dus voor het echhie tegen Eagles Praha, wedden dat Katie Robinson start voor Eagles en Femke van Dusschoten voor Alcmaria. De tribunes zullen vollopen met Eagles aanhang die met de meegebrachte trommels best veel lawaai produceren.

Alcmaria Victrix                  5-1-0-0-1
Eagles Praha                      0-0-0-0-0

Werpcijfers
Alcmaria Victrix                               
Jessie van Aalst (5)         6-1-1-0
Eagles Praha
Lucie Sudolska (5)           1-3-7-1

Slaggemiddelden
Jessie van Aalst .667, Shareday Christina, Sophie Bugter & Suzanne Meiring .500, Maaike Blaauwgeers & Amy Moore .333.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route