algemeen nieuws

Alcmaria Victrix - Sparks 3 - 5
Categorie: Softbal Dames 1

Alcmaria Victrix – Sparks 3 - 5

Eerst no even een update van de wedstrijd van vanmorgen. Hierin raakte Kimberly Jones behoorlijk geblesseerd, bij een gelukte steelpoging op 2 bleef zij kermend van de pijn bij het 2e honk liggen, haar arm was bij deze actie uit de kom geschoten, dezelfde arm waar zij eerder aan geopereerd werd. Dat zag er allemaal ernstig uit, een ambulance bracht haar naar het ziekenhuis, maar een aantal uren later verscheen zij stevig ingepakt weer op het veld om haar team in de wedstrijd tegen Sparks weer aan te kunnen moedigen, diagnose klonk vooralsnog positief, foto’s gaven geen schade aan banden aan, maar later in Nederland zal zij verder onderzocht worden.

Dan de wedstrijd tegen Sparks, Leonella Elizabeth kreeg de Alkmaarse cirkel toebedeeld, moest in de 1e slagbeurt van Sparks de 0 – 1 van Nathalie Gosewehr toestaan, 4 wijd, sac bunt en een RBI van Saskia Kostering. Maar dat punt pakte Alcmaria direct terug op de starter van Sparks Amber Johnson, Anne Blaauwgeers met 4 wijd op 1, sac bunt van harr zus Maaike en een RBI double van Amy Moore, 1 – 1.
In de 1e 3 nam Sparks weer de leiding, nu door Chantal Versluis, geraakt werpen, een honk verder door een tik van Nathalie Gosewehr en een RBI van Leigh Godfrey, 1 – 2, maar weer knokte de meiden zich terug. Het was nu Maaike Blaauwgeers die de thuisplaat wist te halen, een velderskeus op 1, door een tik van Amy Moore naar 2 en een RBI single van Jessie van Aalst, 2 – 2 en men ging er eens goed voor zitten, zat er een stunt aan te komen?
De routine van Sparks pakte in de 1e 5 weer een voorsprong, wederom door Chantal Versluis, opende met een hit, bereikte 3 door een tik van Nathalie Gosewehr en de sac-fly 8 RBI kwam op naam van Leigh Godfrey, 2 – 3. Dat werd in de 1e 6 2 – 5, nu waren het Sparks punten van Beau van Gelder, als pinch runner ingezet voor Karin Tuk, en Michelle van Driel2 singles, een double zorgden voor de punten. Leonella Elizabeth werd vervangen door Laura Treurniet en zij kwam uit de inning. Gelijk 6 kwam Alcmaria een punt dichterbij door Jessie van Aalst, zelf opende ze met een double en volgde Sophie Bugter met een RBI single, 3 – 5. Toen ook Suzanne Meiring door kwam met een tik, besloot de coach van Sparks, Kirsten Scheele in te zetten om de boel op slot te gooien, dat ging haar goed af, want Alcmaria kreeg geen kansen meer. Een prima pot tegen de houder van de cup met de grote oren.
Morgen ochtend om 10.00 uur moeten de dames aantreden tegen de thuisploeg, Eagles Praha, dit is de laatste wedstrijd uit de poule fase, het vreemde is nu dat ondanks de uitslag men ’s avonds om 17.30 dan Eagles Praha weer als tegenstander vindt, maar nu gaat het wel ergens om, de winnaar van die wedstrijd blijft in het toernooi, de verliezer is dan klaar. U leest morgen meer.

Sparks                                 1-0-1-0-1-2-0
Alcmaria Victrix                     1-0-1-0-0-1-0

Werpcijfers
Alcmaria Victrix                               
Leonella Elizabeth 5.2 +3)            1-2-9-0
Laura Treurniet (1.1)                     0-0-2-0

Sparks
Amber Johnson (5.2 + 3)                  5-1-8-0
Kirsten Scheele (1.1)                     1-1-0-0

Slaggemiddelden
Suzanne Meiring & Amy Moore .667, Jessie van Aalst .500, Anne Blaauwgeers & Sophie Bugter .333.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route