algemeen nieuws

Alcmaria Victrix - DES Caserta 3 - 8
Categorie: Softbal Dames 1

Alcmaria Victrix – DES Caserta 3 - 8

In de strijd om de 1e plaats in poule B moest Alcmaria het afleggen tegen DES Caserta. Op zich niet zo gek, het budget waar DES Caserta over beschikt is veel ruimer dan Alcmaria. DES Caserta nam in de 1e slagbeurt direct een 0 – 1 voorsprong men opende met een hit op Leonella Elizabeth, die de cirkel betrad namens Alcmaria, stal 2 en bij de aangooi op 3 bij de volgende steelpoging ging het mis.
Alcmaria kon aanvankelijk weinig uitrichten op het werpen van Linsey Beisser, een van de kanonnen van DES Cserta, alleen Amy Moore had er oog op, bereikte 1 op een hit in gelijk 1 maar daar strandde zij.
In de 1e 2 dreunde Linsey Beisser de bal hoog in de bomen die achter het al hoge buitenveld hek staan goed voor een solo homerun. Daarna produceerde DES Caserta nog een single, 2 doubles en een triple en men liep uit naar een 0 – 4 voorsprong, een afsrtaffing dreigde, maar die kwam er niet.Gelijk 4 wist Amy Moore haar 2e hit te produceren, kwam op 2 door een velderskeus van Jessie van Aalst en daarna dreunde Laura Treurniet de bal ver weg in het linksveld, goed voor 2 punten, 2 – 4. Kinberly Jones verving Laura als pinchrunner op 2, Maxima van Dalen kwam haar helpen met 4 wijd, 1 en 2 bezet met 1 nul, er leek een stunt in de maak, zeker nadat Kimberly profiteerde van wat geknoei bij de Italianen op het 2e honk op een tik van Sophie Bugter en de stand op 3 – 4 zette. Maar verder liet DES Caserta het niet komen, men kwam uit de inning door een vang 1 en een actie 5-3.
In de 1e 5 werd Leonella vervangen na 2 tikken door Femke van Dusschoten, kreeg nog wel een bunt en een punt tegen 3 - 5, maar kwam verder uit de inning.
Alcmaria kwam er verder niet meer aan te pas en DES Caserta liep in de 1w 7 verder uit naar 3 – 8 op 3 hits, 4 wijd en een grabbel. Gelkijk 7 leverde nog wel een double van Shareday Christina op maar met de 2e 3 slag werd Alcmaria de 1e plek ontnomen.
Dat betekende dat de meiden morgen vroeg aan het werk moeten, om 10.00 uur staat Royal Greys op het menu en om 15.00 uur Sparks, allemaal vroeg naar bed en morgen weer scherp op de honken.

DES Caserta                       1-3-0-0-1-0-3
Alcmaria Victrix                   0-0-0-3-0-0-0

Werpcijfers
Alcmaria Victrix                               
Leonella Elizabeth (4 + 2)             1-0-8-1
Femke van Dusschoten (3)            3-1-4-1
               
DES Caserate
Lindsey Beisser (7)                         7-1-6-1

Slaggemiddelen
Amy Moore .667, Laura Treurniet .500, Sharedat Christina .333, Anne & Maaike Blaauwgeers .333.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route