algemeen nieuws

Alcmaria Victrix - Nika Duhl 3 - 0
Categorie: Softbal Dames 1

Alcmaria Victrix – Nika Duhl 3 - 0

De 1e thuiswedstrijd  leverde de 3e overwinning op, niet door fraai aanvallend softbal maar door hard werken en dan dwing je het af.
Bij Alcmaria paste Femke van Dusschoten weer op de spullen en bij Nika Duhl was Kirsten Wadwell ingevlogen om als PUP player de boel dicht te houden. Dat lukte beide dames met wisselend succes. Gelijk  1 kreeg Alcmaria kussen 2 en 3 in bezit door 2 tikken van Maaike Blaauwgeers en Amy Moore maar de thuisplaat bleef vooralsnog onbereikbaar. Nika Duhl kwam er de 1e 3 innings niet aan te pas, 3 op en weer af.

Gelijk 3 leverde het 1e punt voor Alcmaria op, Kimberley Jones kreeg een bal tussen de ribben, Anne Blaauwgeers offerde haar naar 2, en op de volgende bunt van Maaike Blaauwgeers stond de 3e honkmevrouw van Nika hinderlijk in de weg, obstructie en gratis naar thuis 1 – 0. In de 1e 4 kwam Nika wel even kijken, 3 werd gehaald na 4 wijd, een opzettelijk 4 wijd voor Kirsten Wadwell, maar de bunt die volgde werd door Sophie Bugter naar thuis gegooid waar Anne Blaauwgeers bereid was de loopster uit te tikken, goed voor de 3e nul en weer wisselen.

Gelijk 6 gaf Alcmaria weer even gas, Jessie van Aalst bereikte 3 door een mispeer van de rechtsveldster en Maxime van Dalen promoveerde het punt door de bal het binnenveld uit te slaan, 0 – 2. Desiree Adriaanz werd pinch runner, zij begon aan een avontuurlijke tocht langs de honken, eerst lukte een insluiting van geen Nika kant en later bereikte zij de thuisplaat op een wilde worp goed voor 3 – 0 want Nika kreeg wederom geen voet tussen de deur, men opende nog wel met de 1e honk(stoot)slag van de middag, maar de 1e nul viel door een actie op het 2e honk, een 3 slag en een popfly 5 verder was het benodigde quota van 3 nullen bereikt en kon de Alcmaria vlag weer gestreken worden.
De meiden moeten vanmiddag om 17.30 de strijd aanbinden met Caserta en dat gaat gewoon om de 1e plaats in poule B, dat had geen mens verwacht dat wij zover zouden komen.


Nika Duhl                            0-0-0-0-0-0-0
Alcmaria Victrix                    0-0-1-0-0-2-X

Werpcijfers
Alcmaria Victrix    Femke van Dusschoten                 8-2-1-0                
Nika Duhl             rsten Wadwell                              3-1-5-2                                                 

Slaggemiddelen
Maaike Blaauwgeers  1.000 (3 uit 3)Amy Moore en Maxime van Dalen .333

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route