algemeen nieuws

Skovde Saints - Alcmaria Victrix 4 - 9
Categorie: Softbal Dames 1

Skovde Saints – Alcmaria Victrix 4 – 9

De kop is eraf en de 1e punten zijn binnen. Alcmaria nam in de 1e slagbeurt gelijk een 0 – 1 voorsprong, Anne Blaauwgeers peuterde 4 wijd uit de zone, Maaike Blaauwgeers offerde haar naar 2 en door een beste poort van het Zweedse 2e honk stoomde ze gelijk door naar thuis. Het Zweedse  team kwam er de 1e 3 innings niet aan te pas steeds 3 op en 3 af, Leonella met haar het veld hielden de deur toe.
In de 1e 3 liep Alcmaria verder uit naar 0 – 4, Maaike Blaauwgeers  bereikte 1 door 4 wijd, Amy Moore kwam haar met een hit helpen en door de volgende RBI hit van Jessie van Aalst scoorde Maaike 0 – 2. Maxime van Dalen produceerde  vervolgens ook en RBI tik want  zij hielp Amy over de thuisplaat 0 – 3. Jessie van Aalst zorgde voor 0 – 4 doordat de catcher de bal bij een forced play op thuis niet vast wist te houden.

Gelijkmakend 4 wisten de Zweedse meiden Leonella pittig te raken, ineens vlogen de hits het veld in, 5 stuks, 1 x 4 wijd en 3 grabbels verder stond er zomaar 4 – 4 op het bord, dar was even slikken.
De 1e 5 opende Alcmaria met een double van Jessie van Aalst en hier timmerde Maxime van Dalen direct een stand-up  trippel overheen  4 – 5. Ook Sophie Bugter deponeerde de bal tegen het outfield hek voor een trippel  (4- 6 Maxime) en omdat de bal de Zweedse dugout in gesmeten werd mocht zij direct door naar thuis voor een  4 – 7 tussen stand.
Het Zweedse geweld werd verder in de kiem gesmoord  er wisten nog maar 2 engeltjes de laatse 3 innings op de honken te komen. Alcmaria liep in de 1e 7 verder uit naar 4 – 9, door Jessie van Aalst, hit en een RBI hit van Sophie Bugter. Zelf werd Sophie binnen geslagen door Laura Treurniet, die als pinch hitter haar taak voortreffelijk vervulde. 2 Vangballen verder viel de laatste nul door onregelmatig slaan, einde wedstrijd, punten in de pocket.

Vanavond om 20.00 staat er een stevig Russisch brok klaar, kijken hoe de meiden daar mee omgaan.

Boxscore
Alcmaria Victrix                 1-0-3-0-3-0-2
Skovde Saints                   0-0-0-0-4-0-0

Werpcijfers
Alcmaria Victrix       Leonella Elizabeth           7-3-6-3
Skovde Saints         Maire Shaughnessy         3-2-10-4

Slaggemiddelen
Laura Treurniet 1.000 ( 1 uit 1), Jessie van Aalst .750, Sophie Bugter & Maxime van Dalen .500, Amy Moore, Kimberly Jones & Shareday Christina .250

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route