algemeen nieuws

La Loggia in Italiaanse finale
Categorie: Softbal Dames 1

La Loggia in finale ?? waar gaat dit over.

Het gaat dus over Femke van Dusschoten en Anne Blaauwgeers, beiden actief bij Rhibo Softball La Loggia, een softbal club uit La Loggia in het noorden van Italie in de buurt van Turijn.

La Loggia was in de reguliere competitie in Italie als 2e geeindigd in de A poule achter Bollato en moest het op 20 juli in de halve finale opnemen tegen de nummer 1 uit de B poule DES Caserta (tegenstander van Alcmaria Victrix op het ECWA). In de 1e wedstrijd stonden er 2 Nederlandse werpsters als tegenstander in de cirkel, Dagmar Bloemink bij  DES Caserta en Femke van Dusschoten bij La Loggia, die de 1e wedtsrijd met 0 - 2 de punten aan DES Caserta moest laten.
De 2e wedstrijd was wel voor La Loggia, nu werd DES Caserta met 6 - 3 verslagen, in deze wedstrijd werd Anne Blaauwgeers als pinch-runner ingezet in de beslissende 6e inning, hierin scoorde La Loggia 5 x om de stand in wedstrijden op 1 - 1 te brengen. Bij DES Caserta was Nathalie Timmermans de catcher.

Op 27 luli trok het hele spul naar Caserta, dat ligt in de buurt van Napels, in het zuiden van Italie. Hier wist La Loggia het bijna onmogelijke te presteren, er werd 2 x van de regerend landskampioen van Italie gewonnen. De 1e wedstrijd duurde maar liefst 13 innings, dus 5 tie-breaks. Het waren wederom Dagmar Bloemink en Femke van Dusschoten die als starters in gezet werden. Femke werd na 2 innings vervangen en Dagmar hield het 10 innings uit.

In de 11e inning wisten beiden ploegen 1 x te scoren en in de 1e 13 lukte het La Loggia om 3 punten te maken om deze wedstrijd met 1 - 4 te winnen. De 2e wedstrijd eindigde in een 0 - 2 overwinning voor La Loggia, die daarmee de finale voor de Italiaanse titel behaalde. In deze wedstrijd werd Anne wederom als pinch runner ingezet en zij scoorde de 0 - 1.

De finale in Italie start op 3 augustus en moet op 10 augustus beslist zijn, La Loggia speelt de finale tegen Santotint Bollate Softball Club. een ploeg in Bollate in de buurt van Milaan.

Op de foto hieronder kijkt Femke naar een nul op 1.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route