algemeen nieuws

Praag Journaal deel 1
Categorie: Softbal Dames 1
Van 19 tm 24 augustus wordt het ECWA (European Cup Woman A) in Praag georganiseerd,  dit zijn de landskampioenen van het ESF (European Softball Federation) uit de A divisie, hieraan doet Alcmaria Victrix als landskampioen 2012 aan mee.

Dat is heel bijzonder, nog nooit heeft Alcmaria Victrix op dit podium mogen acteren. In de komende weken zullen wij proberen u regelmatig op de hoogte te houden van de vorderingen en belevenissen van het team in aanloop naar het Europa Cup avontuur.

Het avontuur begon eigenlijk al direct na het behalen van de landstitel, want er ontstond het idee om het toernooi in Alkmaar te houden, na langdurig overleg met de gemeente Alkmaar, met de wethouder van oa sportzaken, Peter de Baat en het oude organisatie comite van het EK Cadetten was men het eens, een unieke gelegenheid om top softball in Alkmaar weer op de kaart te zetten. Er werden allerlei procedures gestart, een bidbook geschreven en een delegatie naar het ESF congres in Bled gestuurd onder leiding van een uiterst gedreven delegatie leider George Presburg, die al lobbyend alle aanwezige landen wees op het fraaie complex, de goede organisatie en Alkmaar als Top Sport stad.

Het heeft niet zo mogen zijn, na een 1e stemronde kwam Eagles Praha uit Praag als winnaar uit de stemronde, maar deze bleek achteraf niet geldig te zijn, niet aanwezige landen hadden toch een stem afgegeven, en dat bleek niet te mogen, na een 2e en 3e stemronde bleven de stemmen staken, telkens 5 voor Alkmaar en 5 voor Praag. Wat nu, een muntstuk werpen bleek uiteindelijk de enige oplossing om uit de impasse te komen, en gezien de tekst in de aanhef viel het dubbeltje voor Eagles Praha goed en werd Praag de place te be voor het ECWA.  Dus strijden er in de week van 19 tm 24 augustus 10 ploegen om de Europa Cup. Nederland is daar met 2 ploegen vertegenwoordigd, Sparks als regerende Europa Cup houder en Alcmaria Victrix als landskampioen 2012.

Om alvast wat meer informatie te krijgen de volgende link http://www.europeansoftball.org/sites/default/files/ECWA2013_01.pdf hier vindt u de poule indeling, het programma en de officials.

In de volgende delen zullen wij dieper ingaan op Eagles Praha als organiserende club en informatie proberen te vinden van de tegenstanders van Alcmaria Victrix.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route