algemeen nieuws

Dames 3 timmert er weer vrolijk op los
Categorie: Softbal Dames 3

Dames 3 slaat er weer vrolijk op los, 15 – 0 en 15 – 5.

DSS 2 druppelde vandaag langzaam binnen, als een van de laatste kwam de coach, Piet Pannen, hij had zijn vriend Nol Houtkamp* opgehaald, hij had zich ingeschreven bij www.leukdagjeuit.nl  en mocht nu met Piet Pannen mee, samen stond er ruim 220 jaar softbal ervaring als coaches bij de beide teams. Peter kwam  door omstandigheden  te laat, Evelien de Rover nam vandaag de honneurs gedurende  de pre game over.

Over de 1e wedstrijd kunnen wij kort zijn, daar was geen sprake van, in de 4 slagbeurten die DSS 2 kreeg wisten zij maar 1x het 2e honk en 1 x het 1e honk te bereiken, het veld en Bianca stonden niets toe.
Dat deed Alcmaria anders, gelijk 1 werd DSS direct stevig onder vuur genomen, pas na 12 slagvrouwen wist DSS de 3e nul te presenteren. 8 hits, waaronder een beste trippel van Anne, 2 x 4 wijd en wat doorgeschoten ballen verder en de stand was al 8 – 0, Saskia, Maaike, Margo, Kimberley, Bianca, Carolien, Debby en Anne waren de gelukkigen.
Daar werden gelijk 3 nog 2 kersen op de taart aan toegevoegd door Michelle en Anne nu door een rally van 4 tikken. En in gelijk 4 werd de taart afgebakken, met kaarsjes versierd  en verdeeld. Er werden  5 punten aan het totaal van 10 toegevoegd , Bianca, Michelle, Anne ( 2e trippel) Saskia en Maaike huppelden over de thuisplaat waarna de mercy-rule ( 15 punten verschil na 3 ½ inning) van kracht werd en de plaspauze kom beginnen.

In de 2e wedstrijd was na loting besloten dat Annemarie in het rondje mocht beginnen en dat paste DSS beter, men wist de honken 2 x te ronden en omdat Alcmaria gelijk 1, 3 up 3 down wisten te scoren was de stand na 1 volledige inning 0 – 2. In de 1e 2 hield men de zaak dicht om gelijk 2 erop en erover te lopen, dat hadden de meiden als boodschap mee gekregen. Marina, Kimberley, Michelle, Maaike en Anne (homerun inside the park) konden met een high five binnen gehaald worden 5 – 2.

Gelijk 3 werd de score verdubbeld, nu waren het Annemarie, Marina, Kimberley, Debby en Bianca die het punt in het scoreboek tevoorschijn toverden op 7 tikken.  Gelijk 4 bracht Debby  de 11 – 2 tot stand, 4 wijd, 2 x wilde worp en een sac fly van Michelle voor het 11e stempeltje in het vierdaagse boek.
DSS sputterde in de 1e 5 nog even tegen, voordat de 3e nul viel had men 3 x  gescoord maar met de finish in zicht op de via gladiola trad na 4 Alkmaarse punten de 2e mercy rule in werking ( 10 punten verschil na 4 ½ inning), schuldig hieraan waren Carolien, Annemarie, Marina & Kimberley (trippel) en konden de gladiolen uitgedeeld worden, weer 4 punten rijker.
Nol Houtkamp* deelde rijkelijk complimenten uit aan Dames 3, vond ze vooral aanvallend erg sterk.

Uit Wikipedia;

*Nol Houtkamp
Arnoldus Simon Houtkamp (1928) is een voormalig Nederlands honkballer.
Houtkamp speelde meer dan 23 interlands in de jaren vijftig en zestig voor het Nederlands honkbalteam en kwam uit in de Nederlandse hoofdklasse als speler. Daarna was hij onder meer van 1969 tot 1983 bondscoach van het Nederlands damessoftbalteam en docent aan de coachopleiding van de bond. Hij schreef twee boeken over honkbal en softbal.

In 1983 werd Houtkamp als eerste Europeaan opgenomen in de Hall of Fame van de International Softball Federation. Op 10 september 2005 werd hij gekozen in de Hall of Fame van de KNBSB. Op 25 april 2008 werden de sportvelden aan de Noord-Schalkwijkerweg in Haarlem omgedoopt tot Nol Houtkamp Sportpark als eerbetoon aan deze sporter. Tevens reikt de KNBSB jaarlijks de Nol Houtkamp Award uit aan een persoon die veel aan softbal heeft bijgedragen. Houtkamp is de vader van sportverslaggever Andy Houtkamp.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route