algemeen nieuws

Dames 3 deelt met Olympia
Categorie: Softbal Dames 3

Dames 3 deelt met Olympia Haarlem 2.

De dames dienden afgelopen zondag op de  wat vreemde aanvangstijd van 11.00 uur paraat te staan tegen de storm van Olympia, regenpakken, kaplaarzen en zuidwesters aan en gaan.

En dat deden de meiden op het fraaie Nol Houtkamp complex, genoemd naar een coryfee uit de softbal sport.

In de 1e beurt kon Anne de 0 – 1 versieren op een glipper op 1. Maar schrik, Olympia pakte gelijk 1 direct terug, 2 – 1, op een grabbel in het buitenveld. In de 2e beurt verschenen er maar liefst 13 dames met een knuppel in het slagperk voordat Olympia in staat was de 3e nul te bakken. Het regende ( vandaar de regenkleding) hits, 8 stuks, doe daar 2 x 4 wijd bij en de puntjes van Bianca, Leontine, Maaike, Debby, Anne, Margo en Kimberley zijn verklaard, 2 – 8 en men kon weer over schakelen naar de standby modus, zeker nadat Anne in de 1e 3 het 9e punt scoorde na een beste trippel.

Gelijk 5 wilde Olympia ook de regenpakken even aan, op 5 hits werd de eindstand van 5 – 9 vastgelegd en werd het gat in de stand alleen maar groter.

 

In de 2e wedstrijd werden de dames lelijk te kijk gezet door Olympia, in 5 slagbeurten verschenen er maar 3 loopsters op de honken, er werden maar liefst 12 nullen achter elkaar geproduceerd door het veld van Olympia, zeldzaam.

Olympia zelf liep gelijk 1 al uit naar een 3 – 0 voorsprong op een combinatie van 3 hits, 1 x 4wijd en een grabbelton, dat werd gelijk 2 maar liefst 6 – 0 en toen konden de waadbroeken weer aan, een cirkelwissel en de nullen verschenen vlot in de fuik maar men keek tegen een nooit geziene 6 – 0 achterstand aan, wat nu.

Slaan, maar dat gebeurde pas in de laatste slagbeurt, 5 tikken vlogen het veld in en daarop werd 4 x gescoord, Saskia, Carolien, Anne en Kimberley wisten het rubber van hun voetafdruk te voorzien maar een simpele actie 4-3 maakte een einde aan de dadendrang, het was even slikken maar de 2e nederlaag van 2013 stond in de boeken. 

De voorsprong op Olympia blijft  7 punten met nog 2 inhalers, uit tegen Zwijndrecht 2. Eerst komende zondag op veld 1 Piet Pannen (DSS 2) uit zijn pantoffels helpen en dan op rust, die op zaterdag 17 augustus wreed verstoord wordt door de inhalers tegen Zwijndrecht, ze moeten toch gespeeld worden op last van de KNBSB

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route