algemeen nieuws

75 % voor Dames 3
Categorie: Softbal Dames 3

Dames 3 scoort 75 % tegen S. Rotterdam.

Zondag diende dames 3 de degens te kruizen met S. Rotterdam, een gekleurd team uit, u raadt het vast, Rotterdam. Het is een stel fanatieke softbalsters onder leiding van een goed gebekte coach die verbaal de hele wedstrijd zich nadrukkelijk laat gelden. Uit waren onze meisjes tegen hun 1e nederlaag aangelopen en dat scenario wisten ze met moeite te voorkomen.

In de 1e wedstrijd bleef de thuisplaat 2 innings onberoerd, men kreeg de bal het binnenveld niet uit. In de 1e 2 kreeg Rotterdam honk 2 en 3 in bezit met 2 nullen, de line drive vertrok van de knuppel maar Margo dacht “not in my backyard”, schakelde haar stuw raketten bliksemsnel in, steeg 3 meter ( misschien iets minder) op en daalde met de bal in haar handschoen weer op tranquility base neer voor de 3e nul en de rust keerde weer terug bij de beide coaches.
In de 1e 3 kwam 010 op een 0 – 2 voorsprong, slaan kunnen onze medelanders wel, een grabbel,  double, en daarover nog een triple en de punten zijn verklaard. Daar wist 072 gelijk 3 1 punt van terug te halen, eerst sneuvelde Marina nog op de thuisplaat maar Saskia wist wel te scoren op de RBI tik van Margo. 
010 werd verder door Bianca en haar veld de toegang tot de thuisplaat ontzegt en werd na wederom intern en democratisch overleg besloten de knuppels wat voorzichtiger rond te zwaaien, immers 4 wijd is ook een honkslag. Gelijk 4 raakte de gemoederen wat verhit na een safe call op het 1e honk en duurde het lang voordat 010 op de TomTom de weg weer gevonden had, het waren Michelle, Marina, Saskia en Maaike die wel de juiste weg naar thuis konden vinden, 4 x 4 wijd, een fout en 2 tikken en dan is het zomaar 5 – 2. Daar wisten  Michelle en Saskia gelijk 5 nog 2 punten aan toe te voegen zodat er een 7 – 2 overwinning in de boeken kwam.

Na de verplichte 20 minuten rust werd vol goede moed aan de 2e wedstrijd begonnen, maar wederom bleek Rotterdam een taaie tegenstander. In de 1e 2 0 – 1 voor, maar dat plooitje werd gelijk 2 direct glad gestreken, Annemarie 4 wijd, stal 2, ja, u leest het goed, Carolien hengstte haar naar 3 en na wat doorgeschoten ballen en een velderskeus kwamen Annemarie en Carolien binnen voor een 2 – 1 tussenstand. Dat werd gelijk 3 zelfs 4 – 1 nu door Margo en Annemarie, Margo opende met een beste triple, en werd door de double van Kimberly in veilige haven geloodst, zelf sneuvelde zij met volle honken op thuis. Annemarie kreeg een 3 slag aan de lange broek maar wist toch het 1e honk te bereiken op de zoveelste doorgeschoten bal. 2 velderskeuzen verder en weer een db en de stand was duidelijk.

Maar het zij gezegd, Rotterdammers zijn noeste werkers, en wisten met een paar dreunen de stand tot 4 – 4 om te buigen, dat was even slikken.  En omdat Saskia een wat onduidelijke nul werd, waarschijnlijk was Helen even de weg kwijt bleef het 4 – 4 na 5 innings.
In de 1e 6 wist 010 de stand zelfs op 4 – 5 te brengen, ook een db-tje aan Alkmaarse kant. En moesten de meiden nog stevig aan de bak om de 2e nederlaag van 2013 te voorkomen. Dat lukte Anne door een grabbel op 1,  een grabbel  van de ss, en een velderskeus,  5 – 5 maar verder liet 010 het niet komen, werd het 1e gelijkspel van 2013 in ontvangst genomen en is de 75% verklaard.

Volgende week zondag gaan de meiden op het Nol Houtkamp sportpark in Haarlem bij Olympia 2 proberen het gat nog verder te vergroten, aanvang 11.00 uur, dus dat wordt hollen na de communie in de kerk.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route