algemeen nieuws

Reuzendoders
Categorie: Honkbal Pupillen 1

Vandaag, zaterdag 22 juni, moesten we thuis spelen tegen de koploper Herons. Omdat beide teams ook grotendeels het Nighthawks-team vormen, is dit een leuke wedstrijd tussen jongens die op zondags weer samen in de 1e klasse spelen.

Nadat het team vorige week al koploper Bears had verslagen, leek ook deze wedstrijd niet bij voorbaat verloren. Nee, Alcmaria was besloten ook dit topteam te pakken!

Voor Alcmaria begon Dylan Farley als werper met Jesse achter de plaat.
Na een moeilijke paar eerste worpen kwam Dylan toch goed uit de inning door een aantal vangballen in het binnenveld waardoor Herons maar 1 punt kon scoren.
Alcmaria deed gelijk wat terug in de gelijkmakende slagbeurt op het pitchen van Mike de Vries. Een aantal keer 4-wijd en een goede hit van Sam zorgde voor een 2-1 tussenstand.
De 2e inning begon slecht voor Alcmaria, Dylan werd hard geraakt op zijn been door een line-drive en moest de wedstrijd verlaten. Tommy nam het pitchen over van Dylan en kwam nog goed uit de inning maar moest helaas wel de gelijkmaker toestaan.
Gelijk 2 werd bij Herons het pitchen overgenomen door Remco. Alcmaria was hot deze slagbeurt en scoorde 5 keer door onder andere honkslagen van Dylan Braak en Jesse met daaroverheen back-to-back homeruns van Christian en Christiaan! Tussenstand inmiddels 7-2.
Bij Alcmaria kreeg ook Tommy het lastig en moest 3 Herons-punten toestaan. Het werpen werd overgenomen door Jelle. Hij gooide 3-slag en de voorsprong was vastgehouden!
In de gelijkmakende inning pakte Alcmaria nog een extra puntje door wat slordigheden in de Herons verdediging waardoor we de laatste inning ingingen met een 8-5 stand.
Jelle was in supervorm zodat Herons kansloos was aan slag, met een strikeout maakte hij een eind aan de wedstrijd.
Weer een knappe wedstrijd van de mannen waardoor we hard omhoog knallen op de ranglijst! Wellicht kunnen we onze winnende reeks voortzetten om nog verder te stijgen in de poule.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route