algemeen nieuws

Wederom 4 punten voor Dames 3
Categorie: Softbal Dames 3

Dames 3 haalt DSS 2 links en rechts in 1 – 10 & 7 – 18

Omdat Piet Pannen op 17 mei het veld bij DSS niet droog kreeg moest er een nieuwe datum gevonden worden en dat ging lastig. Bianca & Maaike niet beschikbaar maar toch maar spelen. In het kader van het totale re-integratie project, wat dit jaar bij Alcmaria gestart is, werd ditmaal de hulp van Diana Speets, van Dames 4, ingeroepen en dat ging haar prima af, woensdag avond nog 7 innings met dames 4 in de 5e klasse (6 – 6 tegens Rangers) vrijdag avond weer fris en vrolijk in de cirkel bij DSS voor nog eens 6 innings in de 2e klasse.
DSS kwam er eigenlijk niet aan te pas, het veld ruimde alle rommel op die rond slingerde op het fraaie kunstgras, pas gelijk 5 wist DSS de thuisplaat te bereiken, na een tik, een glipper en nog 1 tik.

Maar toen stond het al 0 – 6, want in de 1e 4 hadden Carolien, Margo & Annemarie de gaatjes in het DSS veld gevonden, 4 hits, wat doorgeschoten ballen en een velderskeus en het stond 0 – 3.
In de 1e 5 werd dat door Saskia, Carolien & Margo nog eens dunnetjes herhaald, 4 wijd en 3 tikken verder en het stond 0 – 6  ( 2 RBI voor Kimberley).
Dat Carolien kon scoren was curieus, in een eerdere poging om thuis te halen bleek het veld voorbij 3 nog wat vochtig te zijn, na het ronden van het 3e honk struikelde zij en lag hulpeloos te wachten totdat DSS het licht zag, maar omdat niemand haar wilde tikken,  stond zij maar op, klopte het gravel van de broek, wandelde terug naar 3 en kon vervolgens toch scoren op de tik van Kimberley, merkwaardig.

In de 1e 6 werden nog 4 punten aan het totaal toegevoegd, Michelle, Marina, Carolien en Anne bereikten thuis, door o.a. een Homerun van Anne, DSS heeft een mobiel outfield hek, maar het is nogal veel moeite om dit neer te zetten en weer af te breken, dus als de bal eenmaal rolt en het buitenveld in vliegt is het hollen geblazen, gelijk 6 werd de rust hersteld door een uniek dubbelspel, ondanks de gecallde binnenhoog ging het DSS meisje van 3 toch naar thuis lopen, dat werd door een simpele 4-2 belet, de volgende actie 5-3 maakte een einde aan de wedstrijd,  eindstand 1 – 10.

Na een korte pauze mocht Annemarie de cirkel betreden in game 2, maar dat gebeurde pas nadat Dames 3 al 0 – 5 voorstond, in de 1e slagbeurt werd DSS stevig onder vuur genomen, de hele line-up verscheen in het slagperk, waarvan Debbie, Carolien, Anne, Margo & Kimberley ook de voorgeschreven 4 honken aantikten voor de bijbehorende punten. 5 hits en 2 x 4 wijd en een nieuwe cirkel bewaarster verder zorgden voor deze stand.
DSS krabbelde gelijk 1 terug naar 3 – 5, 3 hits, wat doorgeschoten ballen en/of wilde worpen en het leek nog ergens op.  Het ging zo iedere inning verder, Dames 3 scoorde er vrolijk op los, 1e2 3 x door Carolien (hot.  3 uit 4), Anne ( 3 uit 5) en Kimberley, 3 – 8. Gelijk 2, 4 – 8, 1e 3, 4 – 13, door Debby, Carolien, Anne, Margo & Annemarie (hot, 3 uit 4).

Gelijk 3 bleef DSS puntloos door een klassiek dubbelspel  4-6-3. In de 1e 4 werden weer 4 punten aan het totaal toegevoegd, Marina, Saskia, Debby en Margo die ook de bal richting rijksweg sloeg voor een Homerun, 4 – 17. DSS kwam gelijk 4 nog 1 puntje dichterbij, maar in de 1e 5 was het Michelle die voor 5 – 18 zorgde op een grabbelton in het buitenveld.
DSS zette nog even aan voor een eindsprint maar na 2 punten vonden de meiden het wel weer zat, een swinging strike maakte een eind aan de lange wedstrijd want rond 22.30 konden de spullen gepoetst de tas weer in, 4 punten rijker en 10 punten voorsprong in de tussenstand.

Doel wordt nu om in de reguliere competitie al zoveel voorsprong te nemen dat de nacompetitie feitelijk niet meer gespeeld zou hoeven te worden,  daar kan komende zondag al een stap voor gezet worden in de uitwedstrijd tegen Zwijndrecht 2, de nummer 2 op de ranglijst. Wij gaan het zien en u zult het lezen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route