algemeen nieuws

In het hol van de beer
Categorie: Honkbal Pupillen 1

We schrijven 8 juni 2013, 13.00 uur als we moeten spelen tegen The Bears pupillen in Bergen. Dit team staat ongeslagen bovenaan en is de voornaamste titelkandidaat in deze klasse. Ons team staat in de middenmoot maar dat komt ook omdat we nog weleens wat spelers missen door omstandigheden.

Dit keer ontbrak alleen Jesse door ziekte maar deed Tommy weer eens mee zodat we alsnog met 9 spelers aan de line-up verschenen.

Het was zonnig en er was naast het Bears publiek ook veel publiek uit Alkmaar meegereisd. Waarschijnlijk was iedereen zich toch wel een beetje bewust van de sterkte van de 2 teams en dat dit weleens een spannend potje kon gaan worden…..

Alcmaria startte aan slag, zoals het uitspelende team altijd doet, en deelde direct wat plaagstootjes uit aan de Bears werper. Christian en Dylan Farley sloegen hits maar het team wist helaas net niet tot scoren te komen.

De Alkmaarse verdediging werd geleid door Tommy met Jelle achter de plaat. Tommy’s start was wat hobbelig want hij gooide de eerste slagman van Bears raak tussen de schouderbladen! Na een “sorry, gaat het” vervolgde Tommy zijn inning en blijkbaar was de spanning er af want na 3 strike-outs konden onze mannen weer de dug-out opzoeken om de knuppels tevoorschijn te halen.

Ook Bears kende een snelle halve inning want de Bergense werper had een uitstekende controle en stuurde de Alcmaria-slagmensen 1 voor 1 terug naar de bank.

Tussenstand 0-0

Toen die belangrijke 3e inning… Alcmaria kwam aan slag met Sam die direct opende met een honkslag gevolgd door een honkslag van Christian. Christiaan Johnson deed waar hij voor was gekomen en sloeg een 2-honker in links-midveld waarop Sam en Christian konden scoren. Omdat ook Christiaan nog kon scoren op een hit van Jelle was de stand nu 0-3 voor Alcmaria.

Bears kon in de gelijkmakende 3e inning niet echt aansluiting houden maar scoorde wel 1 keer door wat gegrabbel in het Alcmaria binnenveld. Ondanks wat gemor van Bergense zijde over de spelregels, kwam Alcmaria uit de inning en was de stand 1-3

1e 4 kon Alcmaria weinig uitrichten waardoor het spannend bleef in Bergen waar het publiek leek aan te groeien. Ná onze wedstrijd volgde immers nog een duel tussen onze softbal-aspiranten tegen Bears.

Omdat Tommy aan zijn maximale aantal pitches zat moest er gewisseld worden. Dylan Farley nam het werpen over en had wat moeite met de slagzone waardoor er honken vol kwamen voor Bears. Enkele puntjes kwamen over de thuisplaat waarna de stand ineens was omgekeerd naar! 5-3

Alcmaria haalde nog eens alles uit de kast in de 1e helft van de 5e inning en Sam mocht weer als eerste aan slag verschijnen. Hij peuterde 4-wijd uit zijn slagbeurt en de volgende man Christian werd getrakteerd op een hit-by-pitch. Na wat opbeurende praatjes en nodige verzorging kon Christian verder. 1e en 2e honk bezet….

Een doorgeschoten bal volgde en zowel Sam als Christian konden een honk opschuiven. Er stonden inmiddels 2 nullen op het scorebord toen Jelle aan slag kwam en hij met een honkslag de stand op 5-5 bracht! Zelf stal hij nog het 3e honk en door een glipper in de Bears-defensie kon hij zelf de 5-6 aantekenen.

Laatste slagbeurt voor Bears om nog wat terug te doen….

Jelle had het pitchen overgenomen van Dylan die op zijn beurt de plek achter de plaat had ingenomen. Het begon lekker met een vangballetje voor Christian op het 2e honk, 1 uit.
Een strike-out volgde en Alcmaria was 1 nul verwijderd van een prachtige overwinning. Iedereen pepte zichzelf nog eens op voor die laatste slagman. Outfielders Amir, Dylan en Frank hadden de bal graag en zeker gevangen maar Jelle deed het zelf een gooide een slot op de deur met een strike-out.

Lekker nog even op het terras en dan huiswaarts met 2 verdiende punten.

Altijd lekker om te winnen in het hol van de beer…..

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route