algemeen nieuws

Pupillen slaan er vrolijk op los
Categorie: Honkbal Pupillen 1

Zondag 2 juni spelen we op een zonovergoten Alcmaria complex onze wedstrijd tegen Cromtigers pupillen.

Het is tijd dat we wat punten gaan pakken want tot op heden weet het team steeds net niet de winst binnen te halen. Veel wedstrijden worden nipt verloren en we staan dan ook in de onderste regionen van onze poule.

Ik weet niet of het aan het weer lag of iets anders maar iedereen was zeer gretig en Cromtigers zou een lange middag gaan krijgen!

We startten met Jelle Bing op de heuvel terwijl Dylan Farley eens achter de thuisplaat ging in plaats van op de pitcherplaat. Dit bleek een gouden combi want ná 3 innings stonden er 7 strike-outs in het scoreblok!

Zelf deden we het beter aan slag. De pitcher van Cromtigers werd direct getrakteerd op een spervuur van honkslagen met als hoogtepunt een daverende homerun van Christian! Dit was alweer de 3e homerun in 2 weken voor onze nieuwe aanwinst. Na de laatste slagman stond er al 5-0 op het scorebord en was het duidelijk dat we deze pot gingen winnen.

Omdat Jelle de Cromtigers weer snel met 3 x 3-slag de dug-out in had gestuurd konden de knuppels weer tevoorschijn worden gehaald waarna wij weer konden knallen.

Ook deze slagbeurt kwamen weer alle Alcmarianen aan slag en sloegen Jelle Bing en wederom Christian een homerun! Stand was inmiddels opgelopen naar 10-0 en het werd een beetje vervelend voor de arme tegenstander uit Krommenie.

In de derde slagbeurt van Cromtigers konden ze eindelijk iets terugdoen en brachten zij de score terug tot 10-1 maar dat bracht ons natuurlijk niet in verlegenheid! Onze gastspelers Pepijn en Zef werden ingebracht voor de andere invallers Scott en Timo. Natuurlijk deden Zef en Pepijn ook vrolijk mee in het slagfestijn en ná onze 3e slagbeurt was de score opgelopen naar 14-1.

Het pitchen werd bij Alcmaria overgenomen door Jesse en achter de plaat werd Dylan vervangen door Dylan Braak. Ook op dit duo kon Cromtigers niks uitrichten dus kon Alcmaria voor de laatste maal de knuppels hanteren om het voltallige publiek te vermaken.

Zo gezegd, zo gedaan….. toen de stofwolken waren opgetrokken stond er 18-1 op het scorebord mede door een verre homerun van Dylan Farley.

De wedstrijdformulieren konden worden getekend en de bezoekers keerden huiswaarts met de staart tussen de benen. Zij hadden kennis gemaakt met een ontketend Alcmaria, een team waar vandaag niets tegen bestand was geweest.

Trotse coaches en blije spelers zaten nog even lekker na in het zonnetje op het gezellige terras en 2 punten in de tas.

Pepijn, Scott, Timo en Zef bedankt voor het meespelen en hopelijk volgende keer weer zo’n leuke wedstrijd.

honkbal pupillen 2013

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route