algemeen nieuws

Dames 3 is al aan de eindsprint begonnen
Categorie: Softbal Dames 3

Dames 3 zet nu al de eindsprint in.

Vandaag werd er al begonnen aan de terug ronde van de competitie en diende men in Amstelveen weer de knuppels te kruisen met DVH 2, met uiteraard weer Sonja Pannen in de cirkel. Voor wat mentale steun was ook EdR in pak weer van de partij, na haar zware blessure, afgescheurde achillespees, weer op de weg terug. DVH 2 was de nummer 2 op de ranglijst, was, want met 2 overwinningen werd alvast de loopplank naar de platte schuit weer wat verder uitgelegd. Dat ging niet zonder slag of stoot.

In de 1e wedstrijd werd Dames 3 in de 1e inning kort gehouden door SP en schrik, de 1e slagdame van DVH dreunde gelijk een Homerun het oneindige veld van DVH in, het buitenveld hek van DVH op veld 2 is daar nog ver te zoeken, dus hollen maar. Maar verder werd de zaak dichtgetimmerd door BvH en haar veld.
Nadat men  3 innings lang kansloos had geprobeerd te hengelen naar de toverballen van SP, besloot men in de 1e 4 na weer een langdurig werkoverleg met de interim coach FJ, het over de slag of stoot boeg te gooien en werd het dus stoten, en op dat onderdeel van het spelletje kan DVH nog wel wat training gebruiken, het was AV die in de 1e 4 de gelijkmaker in de boeken bracht, ss, f5 en een f2-3 op de ss van AvdK, hielpen haar over de thuisplaat. In de 1e 5 stortte de defensie van DVH totaal in, zonder ook maar een honkslag te slaan wisten MP, MvdH, MP, KD, AV 5 x te scoren, en dat allemaal op bunts en de bijgeleverde fouten van DVH.

Ondertussen kwam DVH er eigenlijk niet meer aan te pas, ook door 2 onwaarschijnlijk mooie vangballen van, ik denk MvdH of DB, het scoreboek is daar niet duidelijk over, graag iets meer informatie in het boek wanneer de wissel plaats vindt LK?? . De wedstrijd werd uiteindelijk zonder een honkslag op SP maar met 3 ss, 5 fouten en een gw dik gewonnen 1 – 6. Historisch is het bekend dat SP verdedigend wat minder sterk acteert op het korte werk en daar werd gebruik van gemaakt. Op naar de 2e wedstrijd.

Daar kunnen wij van DVH zijde kort over zijn, slechts 3 x wist een loopster het 1e honk te bereiken in 6 innings en dat werd dan ook gelijk het eindstation, verder wist men niet te komen, de strippenkaart was vol.
Alcmaria keek het 3 puntloze innings even aan op DvA, de nieuwe werpster van DVH, maar in de 1e 4 ging men los, DB op 1 door een glipper, stal 2 en 3, ze zoeken daar nog naar de honken, en een RBI voor SV, 0 – 1, op de daarop volgende dreun van AV, goed voor 3 honken en de thuisplaat werd het door SV en AV 0 – 3, dat werd 0 – 4 door AvdK, haar enige hit vandaag op 1, vk op 2 en door een fout op de tik van LK door naar thuis. Men vond het verder wel genoeg voor vandaag, op routine werd de klus geklaard en kon men met 4 punten rijker de troep weer inpakken en wegwezen.

Komende dinsdag is coach PK weer terug in Alkmaar, hij zal met genoegen op IE gezien hebben hoe het spul het zonder zijn leiding gedaan heeft, heeft zijn volgende vakantie alweer gepland, FJ kan zij agenda weer vullen.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route