algemeen nieuws

Dames 3 gooit een Perfect Game
Categorie: Softbal Dames 3

Dames 3 legt een perfect game neer op veld 1 en klopt Double Stars 2 x, 2 – 0 en 10 – 0.

Dames 3 kreeg vandaag het Dames 1 pakket aangeboden, dat betekent op veld 1 met muziek en speakster, volledige belijning en geveegd ook voor de 2e wedstrijd en het niet hoeven te vegen na de wedstrijd.
Als stand-in voor de op vakantie zijnde coach Peter Koelemij had Francisco Jones het niet lastig, hoewel de opstelling er voor de 1e wedstrijd er anders uitzag dan normaal, na een goed kringgesprek werd er besloten om met Annemarie van de Kamer te starten in de cirkel en Kimberly Duquesnoy achter de plaat en de rest verdeelde zich een beetje in het veld. Double Stars kreeg de 1e slagbeurt geen vinger achter de plaat, 3 op en af, gelijk 1 wist Kimberly Duquesnoy de 1 – 0 aan te tekenen, door een foutje op 1 en binnengeslagen door een dubbele ster van Margo Pouw.
In het kringgesprek had men ook afgesproken om vandaag eens flink te oefenen op het slaan van hoge ballen, liefst 9 van de maximale 15 nullen eindigden in Heiloose handschoenen.
Toen het in de 1e 3 even lastig ging worden werd Maaike Polder tot cirkel beheerster gepromoveerd en dat lukte, met 3 honken bezet en 1 nul werd Double Stars toch puntloos gehouden. In de resterende 3 innings wisten nog slecht 2 Heiloose dames het 1e honk te bereiken, ook door een fraaie F9 van Debbie Bierman en een dubbelspel F6 6-3 in de laatste slag beurt van DSH. Gelijk 4 had Michelle van der Herberg nog een Insurance run aan het totaal toegevoegd, een hit, sac bunt, stolen base en een RBI van Annemarie van de Kamer, 2 – 0 en de boeken toe.

Nadat de Field Crew het veld weer optimaal geprepareerd had voor de 2e wedstrijd werd collectief besloten het nu maar eens anders aan te pakken. Bianca van Houten in het rondje en Michelle van der Herberg achter de slagperken. En dat resulteerde in een Perfect Game, dat betekend dat er geen loopster van Heiloo in staat bleek om het 1e honk te bereiken, inning 1; F4, K,F4, inning 2; F7,6-3,K, inning 3; K,K,4-3, inning 4; F6,K,F6, inning 5; F8,6-3,K.  

In het draaiboek stond ook dat Alcmaria wel zou gaan scoren en dat maar liefst 10 keer, Anne Vlietstra 2 x, Maaike Polder 3 x, (Hot 3 uit 4), Marina van Groningen 1 x, Carolien Veenstra 1 x, Bianca van Houten 1 x, Michelle van der Herberg 1 x en Saskia Verwer 1 x en dat maakt 10.

Werpcijfers Bianca van Houten (5) 6-0-0-0, een historische prestatie. Hierdoor kreeg de field crew de kans om weer een perfect veld neer te leggen voor Dames 1.

Na overleg met Binnenlandse Zaken mogen vanaf heden de volledige namen weer gebruikt worden, mocht er iemand niet genoemd willen worden dit vooraf in drievoud indienen bij uw schrijver.

Het zal duidelijk zijn, Dames 3 staat met afstand 1e, komende zondag mag men uit proberen om DVH 2, de nummer 2 in de pikvolgorde op ruimere afstand te zetten, ik voorspel een pitcherduel tussen Sonja Pannen en Bianca van Houten, en als met wat puntjes morst kan men de schuld aan de interim coach geven.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route