algemeen nieuws

Nette nederlaag voor Honkbal 1
Categorie: Honkbal Heren 1

Nette nederlaag voor Honkbal 1, 8 – 4 tegen HCAW 2.
 

Tegen de regerend landskampioen Aluminium werd na een degelijke wedstrijd in Bussum een voorin gecalculeerde nederlaag geleden, na 8,5 innings bleek HCAW 2 (ook bekend als ReservenReserven oftewel RR) nog met iets te sterk voor de jeugd van Alcmaria.
Alcmaria startte furieus op het nieuwe kunstgras veld van HCAW, Marco Hoogeland , Quincy Jones met een hit en een RBI voor Falco Hoffman, 0 – 1 op de starter van HCAW Tony Kreisel. Bram Busker hield met zijn  veld HCAW 2 innings van de thuisplaat. Daar kwam Alcmaria ook 2 innings niet meer in de buurt.

Gelijk 3 wist HCAW de Alkmaarse muur 2 x te doorbreken, 2 hits, 1 x 4 wijd en 2 x een fc en de stand werd 2 – 1. Dat veranderde in de 1e 4 door Teake van Kuijk en Marco Hoogeland, zij zagen het licht zonder dat er een honkslag geslagen werd, een hbp, 3 x bb en een wp en er stond zomaar 2 – 3 in de boeken.  Gelijk 4 kreeg Bram Busker het wat lastig na de gelijkmaker (3 -3) werd Ids Gortworst op de heuvel geparkeerd, moest nog 2 punten extra toestaan 5 – 3. De wedstrijd werd vervolgens 25 minuten stil gelegd ivm de sun-delay, de laagstaande zon zorgt er bij HCAW voor dat bij avondwedstrijden er rekening mee gehouden moet worden dat je ca 30 minuten moet wachten.
De wedstrijd werd hervat met een nieuwe werper bij HCAW, Maarten Grootveld, hij werd ontvangen met een double van Rob van de Kamer en een RBI double van Tim van Ee, 5 – 4, hierna wist men het lek te dichten, Alcmaria wist in de rest van de wedstrijd geen gaatje meer te vinden.

Dat lukte HCAW nog 3 x, gelijk 7 werd de hulp van Tim van Ee op de heuvel ingeroepen, dat werkte nadat HCAW 3 x gescoord had, 3 x bb, een line-drive double, een glipper en een fc en de eindstand van 8 – 4 bleek bereikt. De mannen namen de complimenten van de RR in ontvangst en liepen met opgeheven hoofd het veld af, een gedegen pot, waarin de aanval nog iets te kort kwam.

 

Box score
Alcmaria             1-0-0-2-1-0-0-0-0
HCAW
2              0-0-2-3-0-0-3-0-X 

Werpcijfers;
Alcmaria
Bram Busker (3.1)                  1-3-4-1
Ids Gortworst (3)                   0-3-3-0
Tim van Ee (1.2)                    0-1-2-1 

HCAW 2
Tony Kreisel (4)                     6-3-4-0
Maarten Grootveld (5)            3-1-2-1 

Slaggemiddelden;
Quincy Jones .333, Marco Hoogeland, Rob vd Kamer, Tim van Ee en Jeremie Fresen .250 en Falco Hoffman .200.

Komende zondag 14.00 thuis tegen Almere Magpies, misschien weten de mannen de punten thuis te houden.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route