algemeen nieuws

A1 Pinksterweekend Nieuw-Buinen
Categorie: A1

Van 17 t/m 20 mei heeft de A1 meegedaan aan het alom bekende Pinkstertournooi van Nieuw-Buinen. Op vrijdagmiddag verzamelde de al zeer uitgelaten jongeheren zich onder het afdak van de Alcmaria kantine. Al snel bleek dat iedereen veel te veel spullen mee had en het proppen werd om alles in de auto’s te krijgen. Joop werd node gemist; hij was al eerder afgereisd naar het oosten van het land om aldaar kwartier te maken voor ons. Na een lange reis (220 km) met een tussenstop bij Maccie D in Joure kwamen wij aan in het pittoreske Nieuw-Buinen, alwaar Joop ons al op stond te wachten om onze tent te wijzen. De tent bleek een beetje te krap, mede door het Kingsize bed dat Martin H. mee had genomen. Met wat passen, meten en improviseren kregen wij uiteindelijk alles in de tent. Nadeel was dat je vanaf de ingang direct naar je bed moest vliegen, ruimte om te lopen was er niet meer.  Nadat een aantal heren zijn haren in de juiste vorm hadden gestyled konden wij naar de feesttent die op een steenworp afstand van onze tent lag. Op vrijdagavond was de feesttent redelijk gevuld maar op zaterdag zou dit anders zijn door het optreden van Frans Duits waar het hele dorp en omgeving voor uit was gelopen. Tussen vrijdag en zaterdagavond moest er natuurlijk ook nog wat gevoetbald worden. Zaterdag twee wedstrijden die vrij makkelijk gewonnen worden met 3-1 en 4-0. De weg naar de finale lag open. Op zondag moest de A1 aantreden tegen het sterke, en door het thuis publiek gesteunde, Nieuw Buinen A1. Ondanks een veel betere voorbereiding door het elftal van de gastheren (’s avonds op tijd naar bed en een gedegen warming up) wisten wij deze sterkere tegenstander op 0-0 te halen mede doordat Ruben de rol van mandekker op zich had genomen om de gevaarlijkste man af te stoppen. En ook Bart, die ’s ochtends al had aangegeven een wereldpartij te gaan keepen, hield met een aantal fabeltastische reddingen zijn doel schoon. Maar uiteraard was ook deze uitslag een teamprestatie. Zoals wij dit jaar er al velen gezien hebben van dit A1; een hardwerkend team waarin de ene week de ene speler excelleert en de andere week een ander. Terug naar het resultaat wat betekent dat wij op doelsaldo geen 1e in de poule zijn geworden en op zondag middag aan mochten treden tegen WSV 1930. Alcmaria was veruit de betere ploeg maar na 30 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord waarna penalty’s de beslissing moesten brengen. Zelden heb ik zulke koelbloedige pingels gezien (van de Alcmaria Boys dan) en dankzij een bal op de lat en paal van de tegenstander mochten wij op maandagochtend om de 5e en 6e  plek spelen. Tot die tijd mochten wij ons vermaken met wat zwemmen, een echte Nieuw-Buinse Rommelmarkt, tussendoor de telefoons opladen in de kantine, samen met nog 500 andere Iphone en Android gebruikers, wat slaap inhalen, lopend buffetje bij Chinees Restaurant Nieuwe Stel, weer een feestavond en een gang naar The Fox in Stadskanaal.

Op maandagochtend was de pit er wel een beetje uit maar moest er toch nog een wedstrijd gespeeld worden. De tegenstander JVC was wel voornemens om de 5e plek te pakken, zeker als je de gedrevenheid van de coach zag. Jammer genoeg werd ook in deze wedstrijd een zekere voorsprong weggegeven, ondanks het inbrengen van een extra spits door Martin. Ook in deze penaltyreeks toonde Alcmaria zich de betere. Freek (gelegenheidskeeper voor deze pot) mocht na een prachtige redding zelf aanleggen voor de winnende strafschop welke hij feilloos in de hoek schoot. De 5e plek was hiermee binnen gehaald wat op zich geen slecht resultaat is. 4 gewonnen en 1 gelijk!

Terugkijkend hebben wij allemaal, spelers en begeleiders, een mooi weekend beleeft. De heren van de A1 hebben laten zien dat zij in staat zijn om feesten te combineren met presteren. Belangrijker nog is dat de zij zich keurig gedragen hebben en verantwoordelijk om zijn gegaan met de vrijheid die zij van de begeleiders hebben gekregen.

Bart, Bodhi, Freek, Daan, Remy, Mats, Nicky, Rick, Marc, Cas, Ruben, Luc, Melvin en Milan bedankt voor een onvergetelijk weekend!!

Martin Houwen, bedankt voor je gezelschap en steun op de momenten dat ik dit wegens slapeloosheid nodig had.

Joop Balke, bedankt voor alle zorgen en het regelen van heel veel dingen voor en tijdens het toernooi.

Club van 100 bedankt voor de bijdrage. Wij hebben er heerlijk van gegeten bij de chinees.

Nieuw Buinen bedankt voor een mooi toernooi. De zaken waren goed geregeld en ik heb genoten van de vriendelijkheid van alle mensen die betrokken waren bij het toernooi.

Ps.

Mochten er mensen zijn die denken “wat een saai verhaal voor een vierdaags evenement met allemaal jonge honden” !? Niet alles hoeft verteld te worden……

Edgar Asma

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route