algemeen nieuws

Dames 3 neemt een optie op de platte schuit.
Categorie: Softbal Dames 3

Dames 3 neemt een optie op de platte schuit.

Dames 3 moest gister aantreden tegen de nummer 2 uit de competitie, Olympia Haarlem 2, een tegenstander waar met de nodige zorg tegen aan gekeken werd. Bianca van H. en Maaike P. op vakantie, eigenlijk geen werpster, maar omdat de softbal bij Alcmaria dit jaar aan een team uitwisselingsproject  en integratie traject mee doet werd Maaike B. bereid gevonden om de cirkel te betreden. Kimberley D. had het wel weer gezien in Nieuw Zeeland en was met kiwi weer inzetbaar, de haka dans alleen  doen zou er niet uitgezien hebben.
Ook is er een nieuwe coach in opleiding, Francisco J. dient de komende weken Peter K. te vervangen, hij dreigt op vakantie te gaan.

De 1e wedstrijd was na 1 inning eigenlijk al gespeeld, Olympia werd met niks aan de kant gezet en Alcmaria sloeg direct een gat van 4 punten. Maaike B. sneuvelde nog wel op de thuisplaat, maar Saskia V. rommelde zich naar thuis, 1 - 0. Annemarie vd K. veegde met haar triple de honken leeg, hierop scoorden Anne V. en Carolien V. 3 - 0 en werd door de grabbel op een tik van Margo P. beloond, 4 – 0. Gelijk 2 zette Maaike B. de 5 – 0 stand op het niet aanwezige scorebord, 4 wijd, gh, vk en een sf V8 van Saskia V. Voor een uitleg van de afkortingen, raadpleeg uw coach. Dat werd gelijk 5 nog 6 -0 nu door Anne V. zelf een tik en  de 3e RBI voor Annemarie vd K.
Olympia H. dreigde de laatste slagbeurt nog even, maar alle rommel werd keurig door Margo P. en Saskia V. van het veld geveegd, ( 6-4, 5-4 en 6 alleen) in the pocket.

Wedstrijd 2 verliep bijna identiek, de score liep iets minder uitbundig op, maar nooit kreeg het talrijk opgekomen publiek het idee dat Olympia zou delen. Gelijk 1 opende Maaike B. de score 1 – 0, bereikte 1 door haar specialiteit de slap-hit. Stal 2, vk en f5 en het punt was geboren. Gelijk 2, 3 – 0 nu door Annemarie vd K. & Margo P. door 4w en een lek Olympia veld op de tik van Debbie B. Ondertussen wist Olympia steeds maar niet verder te komen dan het 3e honk, om moedeloos van te worden.  Gelijk 3 was het Anne V. die voor 4 – 0 zorgde, een hit, een glipper en een sf v7 van Annemarie vd K. In de 1e 6 wist Olympia dan eindelijk de thuisplaat te vinden, onverdiend punt weliswaar, maar goed, hierna was het weer het binnenveld wat de stofzuiger hanteerde en de kussens weer leeg poetsen.

Verder opvallend, het debuut van Leontiene K. na haar hielspoor blessure, de pinch hit slagbeurt van Gonny F. die verrekte van de kou, en de panna van Saskia V. die op haar knieen ging in het stof maar tot haar verbijstering, en die van het publiek, zag dat de nul alsnog gemaakt werd door Margo P. die de panna al voorzien had.  Michelle vd H. komt in het verhaal niet voor, maar zij was er wel hoor, volgende keer zorgt zij zelf weer voor wat puntje, wordt zij beslist genoemd.

Alle genoemde namen zijn door het aanscherpen van de regels op de Privacy Wetgeving  vervangen door afkortingen, dat om de commissie strafzaken van de KNBSB te misleiden.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route