algemeen nieuws

Honkbal 1 dichtbij overwinning
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria komt erg dichtbij 1e overwinning, 5 – 6 versus Double Stars 2. 

Alcmaria Victrix kwam dichtbij 1e overwinning tegen Double Stars 2 met daarin de oud Alcmarianen Ruud de Vries en Bart Verzijde en juist Bart Verzijde deed Alcmaria de das om, maar dat later.

Daniel Nijhuis leidde de Alkmaarse verdediging, hij had wat opstart problemen, moest 4 punten toestaan, oa door een best triple van Ruud de Vries. Daar kom Alcmaria gelijk 1 op Martin Verzijde, de starter van Heiloo, weinig aan veranderen.

Dat lukte gelijk 2 wat beter, Arjan Brouwers en Tim van Ee wisten te profiteren van geraakt werpen, een fout en een hit van Marco Hoogeland, 2 – 4. Ondertussen had Carlos Bos de heuvel beklommen, door een spierblessure van Daniel Nijhuis, gooide een prima pot en hield de zaak met de hulp van zijn veld 6 innings prima op slot.

Gelijk 5 nam Alcmaria brutaal een voorsprong, Falco Hoffman, Rob vd Kamer en Tim van Ee vlogen over de thuisplaat, 4 wijd , een stand-up double, 2 grabbels en een hit en er stond zomaar 5 – 4 op het bord.
In de 1e 8 kwam Heiloo stevig door, 2 singles en de 4e hit van Bart Verzijde (hot met 4 uit 4) en Ruud de Vries en Perry Hoetjes tilden de stand naar 5 – 6. Perry Hoetjes verving Martin Verzijde op de heuvel en wist Alcmaria ver van de thuisplaat te houden zodat men na 2 uur en 30 minuten spelen het veld weer kon gaan opknappen, het zag er weer verzorgd uit en dan bedoel ik niet het veld, maar wel het spel van de mannen.

 

Box score
Double Stars 2                        4-0-0-0-0-0-0-2-0
Alcmaria                                 0-2-0-0-3-0-0-0-0 

Werpcijfers;

Alcmaria
Daniel Nijhuis (2)                   2-3-3-1
Carlos Bos (7)                        0-1-6-1

Double Stars 2
Martin Verzijde  (7)               6-2-7-4
Perry Hoetjes (2)                    2-1-0-0 

Slaggemiddelden;

Rob vd Kamer .500, Marco Hoogeland .400, Michael vd Horst & Tim van Ee .333 en Mees Carels .200.

Komende vrijdagavond gaan de mannen het op het kunstgras in Bussum proberen tegen de reservenreserven, ook een golden oldie team, louter gevuld met ex sterren.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route