algemeen nieuws

Alcmaria laat de punten in Hauwert
Categorie: Zondag 1

Op een donderdagavond uit in en bij Hauwert. De KNVB weet het mooi te verzinnen voor de amateurs. Werk? Hoezo werk? De competitie moet wel voor die datum af, nou ja, het zal wel nooit beter worden…. Een echte voorjaarsstorm geselde het vlakke land van West Friesland en het veld lag evenwijdig aan de luchtstroom. Altijd een goed ingrediënt om mooi voetbal te zien, niet dus. Alcmaria voetbalde zonder Ilias, onze aanvoerder, die tijdens het zaalvoetbal geblesseerd is geraakt.

Alcmaria startte met orkaan tegen. Het ontaarde in een rommelige wedstrijd waar de wind uiteraard een grote invloed op had. In de 21ste minuut gebeurde dan ook het onontkoombare en scoorde Hauwert, na een mooie voetballende actie de 1-0. Hierna ging Alcmaria beter voetballen, ballen laag en combineren op het middenveld, dan kom je tegen de wind in. Mark kreeg een steekpass en ging allen op de keeper af. Drie man in zijn rug zorgde voor de voorkoming van een doelrijpe kans, maar omdat het er drie waren voldeed de gele kaart. Toen minuten later was het weer raak nu Dylan die alleen op de keeper afging maar nu met nog maar 1 achtervolger. Ook Dylan werd neergelegd, maar ook nu verzuimde de scheidsrechter om rood te trekken.

Na de thee had Alcmaria de wind in de rug en probeerde met afstandschoten gevaar te stichten, dat lukte aardig. De gelijkmaker echter kwam na een goede vrije trap van Bart en Dylan die zijn hoofd tegen de bal zette, 1-1. Alcmaria had op dat moment alles in eigen hand, maar niet accuraat verdedigen bracht Hauwert tot ieders verbazing weer op voorsprong. Hierna wilde Alcmaria zo graag de gelijkmaker of meer maken dat het zichzelf voorbij liep. Een mooi afstandsschot van Dylan over de iets te ver voor zijn doel staande keeper ging net over en wanneer er een goede aanval kwam werd deze ten onrechte door grens- en scheidsrechter vakkundig geëlimineerd.

Helaas weer puntverlies waardoor de nacompetitie toch wel uit beeld begint te raken. Zonde mannen, jullie kunnen echt beter. Zondag weer thuis. Westfrisia, daar hebben we nog een appeltje mee te schillen.


Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route