algemeen nieuws

Zonnige zaterdag in Alkmaar
Categorie: Nighthawks Pupillen
Vandaag 6 april voor het eerst naar buiten met ons nieuwe Nighthawks team! Deze pupillen stonden al weken te trappelen om het gras te ruiken en de coaches trouwens ook stiekem wel.

We gingen oefenen tegen Bears op het Alcmaria veld, wat er overigens weer prachtig bij lag, waarvoor dank aan de groundsmen.

Na vanaf november in de hal te hebben getraind was het eindelijk tijd om de krachten te meten met een echte tegenstander.

Alle 12 Nighthawks spelers waren van de partij en ze waren gedreven!

We begonnen met Jelle vd Lelie op de heuvel en Barry als catcher. De eerste slagman was nog wat onwennig en kreeg 4-wijd maar vanaf de 2e man was het ijs gebroken en vond Jelle de slagzone. Het resultaat was dan ook 3 uit achter elkaar.

Toen wij! Sam Spoor en Wesley direct op de honken met 4-wijd terwijl klappen van Finn en Jelle Bing zorgden voor een 2-0 voorsprong.

Bij Nighthawks betrad Max de heuvel met Jesse erachter en ook zij hadden weinig moeite. Na eerst weer wat wennen aan de 15mtr werpafstand waardoor 2 man met 4-wijd op het honk kwamen, was het enkele strike-outs en een grondbal dat een einde maakte aan de Bears-slagbeurt. Stand 2-1

Helaas konden we in de gelijkmakende inning geen punten pakken, mede door de sterke werper van Bears.

De 3e inning was voor Wesley met Barry als catcher. 4 man aanslag; 2 keer 3-slag, 1 keer 4-wijd en een honkslag. Wederom een goed optreden van de Nighthawks pitching.

Het werd nu tijd om de score uit te breiden en dat was wat Jesse van plan was. Hij opende de Nighthawks slagbeurt met een daverende 2-honker waarna hij door tikken van Tommy en Max het 3e punt kon aantekenen op het scoreboard. Stand 3-1

Op het werpen van Finn kon Bears 1 punt maken nadat de eerste slagman met 4-wijd op het honk was gekomen. Door wat doorgeschoten ballen en wilde worpen kon de loper enkele honken opschuiven waarna hij uiteindelijk ook nog scoorde. Stand 3-2

Gelijk 4 was het weer Nighthawks dat het verschil vergrootte. Jelle vd Lelie kwam op het honk door een glipper van het Bears-infield. Een 4-wijd voor Jelle Bing, Dylan die de lopers op liet schuiven met een nuttige tik en nog een fout aan Bears-zijde op een klap van Mike leverde weer 3 punten op! Stand 6-2

Inning 5 was voor Jelle Bing en was een kansloze missie voor Bears, 4-wijd gevolgd door 3 x 3-slag!

Nighthawks sloeg weer toe in de gelijkmakende 5e inning. Tommy als openingsslagman met 4-wijd op de kussens werd door Sam Spoor binnengeslagen. Jelle vd Lelie sloeg vervolgens met zijn honkslag Sam Spoor en Wesley Jansen binnen die inmiddels met 4-wijd op de honken was gekomen. Jelle vd Lelie zelf kon nog scoren door enkele doorgeschoten ballen terwijl ook Jelle Bing nog scoorde in diezelfde inning door 4-wijd en wat grabbels aan Bears-zijde. Coach Mike maakte vervolgens een einde aan de inning om Bears wat op adem te laten komen. Stand 11-2

In de 6e inning begon ook aan Nighthawks-zijde de vermoeidheid toe te slaan. Op het werpen van Sam Spoor met Sam Meijer als catcher kon Bears 5 maal scoren en zij brachten hiermee de stand op 11-7! Dylan maakte de inning goed af als werper waardoor verdere schade werd beperkt.

Omdat Bears het genoeg vond (ná 2,5 uur honkballen!!) hebben de Nighthawks géén gelijkmakende 6e slagbeurt gehad maar hebben we onderling nog een inning gespeeld. Het was immers zo’n lekker weer J.

Volgende week begint het echte werk en ik heb gezien dat alle spelers er klaar voor zijn. Iedereen was zeer gedreven en er werd goed gespeeld. Ik heb wel eens anders meegemaakt in een eerste oefenwedstrijd!

Bears bedankt voor de leuke pot en wij wensen jullie veel succes toe in de competitie.

Let’s go Nighthawks!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route