algemeen nieuws

Alcmaria 1 stunt voor de beker uit bij de Blokkers, 0-1
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde het eerste de bekerwedstrijd uit tegen tweede klasser, de Blokkers uit…. Blokker. Altijd leuk om te kijken hoe je er nou voorstaat. Dat bleek best behoorlijk. Met een zo goed als fitte selectie, alleen Roy nog niet na een vakantie. Alcmaria voetbalde in de eerste helft heel behoorlijk en maakte met scherpe counters het Blokkers erg lastig. De 0-1 was dan ook verdiend.

Brahim Chouta schiet de 0-1 binnen

De 0-1 kwam tot stand na een prachtige combinatie via veel schijven en werd na een assist van Ilias uiteindelijk afgerond door Brahim Chouta. Hierna gaf Blokkers wat meer gas, maar duidelijk te zien was dat het vertrouwen niet in de ploeg zat. Nick was heer en meester in de zestien, de verdediging stond en het middenveld was de baas. Hierdoor kon de aanval counteren en kreeg dan ook enkele mogelijkheden. Na de thee deed Blokkers er door enkele wissels en waarschijnlijk een donderspeech van hun trainer in de rust er een schepje bovenop.

Drukte voor het Alcmaria doel

Hierdoor kwam Alcmaria optisch onder druk te staan, maar tot echt gevaarlijke momenten kwam het niet. Uiteindelijk werd er nog een heel grote spits in gebracht. Deze was echter wel groot en sterk, maar niet creatief, waardoor hij door de heel goed spelende verdediging relatief makkelijk te verdedigen was. Hierdoor kreeg Alcmaria op de counter steeds meer mogelijkheden en uiteindelijk ook goede kansen.

Nick is de baas

Hier had er eigenlijk minimaal één van moeten worden benut, dat gebeurde helaas niet. Wel brachten onze mannen de 0-1 over de “finish”. Dat betekent een volgende ronde, dus weer een oefenwedstrijd onder druk. Altijd fijn voor een trainer. Hopen op een leuke tegenstander, donderdagavond is de loting. Dit was een mooie en terechte overwinning, maar zondag uit bij de Valken begint het echte werk weer. Met het vertrouwen getankt in de laatste twee wedstrijden, moeten we daar de punten ophalen, dan zijn we echt op de goede weg.

Voor degene die nog nooit bij de Valken zijn geweest, het zit in Hem en niet in Venhuizen. En het makkelijkste te bereiken via de oude weg door Hoorn.

Verdedigend geen probleem

 

 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route