algemeen nieuws

ALCMARIA VICTRIX LANDSKAMPIOEN
Categorie: Softbal Dames 1

ALCMARIA VICTRIX LANDSKAMPIOEN 2012. 

De dag voor Alkmaars Ontzet wist Alcmaria Victrix sensationeel landskampioen te worden, in 2 zinderende wedstrijden werd het in de competitie ongenaakbare Sparks op een 3 – 1 achterstand in wedstrijden gezet. 

Alcmaria Victrix Dames 1 Kampioen Softbal Hoofdklasse 2012

Op de dag na het vele water werd op een prachtig veld en onder een vriendelijk zonnetje de 1e wedstrijd een prooi voor de meiden van Alcmaria.

Sparks opende op Femke van Dusschoten  met een glipper op een bunt van Chantal Versluijs die uiteindelijk op 3 strandde. Gelijk 1 werd Rebecca Soumeru direct onder vuur genomen, Anne Blaauwgeers werd de 1e nul door een actie 5-4, maar zus Maaike prikte een tik het linksveld in, de oss van Kimberly Jones werd niet goed verwerkt en verdween het rechtsveld in, maar Maaike werd de 2e nul op de aangooi vanuit het rechtveld, de call van de plate umpire was duidelijk maar na het bestuderen van de foto’s van Walter Oliemans fout, maar gelukkig was het Kym Turnell die de 1 – 0 aantekende op de RBI van Jessie van Aalst. En die stand bleef de volgende 4 innings op het scorebord staan. Beide werpsters domineerden de wedstrijd, af en toe verscheen er nog wel een loopster op de honken, maar werd de thuisplaat nooit gehaald.
Gelijk 6 veranderde dat door Maaike Blaauwgeers, haar 2e slap hit op 1, verder geofferd door Kimberly Jones, Kym Turnell kwam ook door met een tik en een sac-fly voor Jessie van Aalst, 2 – 0.
In de 1e 7 kreeg Sparks met 1 nul het 1e en 2e hoink in bezit, tikken van Karin Tuk en Shannah van der Kaij zorgden daar voor, en ook voor de wissel bij Alcmaria, Asley Lanz verving Femke van Dusschoten, zag ook Michelle van Driel een tik uitdelen waardoor Silea Bos, als pinchrunner, 2 – 1 aantekende, verder lieten de meiden het niet komen, een actie 1-3 en 5-3 maakte een einde aan de wedstrijd en alweer stond het spul te dansen op het veld. 

Om 16.00 werd aan de 2e wedstrijd begonnen, Asley Lanz en Dagmar Bloemink waren de starters. De 1e 2 innings verliepen puntloos. In de 1e 3 opende Sparks de score, Shannah van der Kaaij prikte een tik het midveld in en Chantal Versluijs doublede haar binnen, zelf scoorde zij 0 – 2 op de hit van Nathalie Gosewehr, die de 3e nul werd, caught stealing 2-6.

Gelijk 3 wist Alcmaria direct langszij te komen, Noemie Brandjes opende met haar 1e hit van de 3 ( 3 uit 3) Anne Blaauwgeers kon niet anders dan volgen en op de volgende fout op kort werk van Kimberly Jones wisten beide meiden te scoren 2 – 2. Dat werd een slagbeurt later zelf 3 – 2, Noemie met haar 2, en weer een fout op de bunt van Anne Blaauwgeers. Maaike Blaauwgeers ronde de klus af door de bal ook het veld in te prikken, hierop scoorde Noemie Brandjes.

Gelijk 6 verscheen Noemie Brandjes voor de 3e keer op de honken door haar 3e hit, werd nu verder geholpen door een oss van Anne Blaauwgeers, en weer ging het veld van Sparks in de fout op  een bunt van Maaike Blaauwgeers, 4 – 2.

In de 1e 7 gingen de meiden en het talrijk opgekomen publiek, er stonden zo’n 300 man en vrouw naar deze wedstrijden te kijken, er in geloven, Sparks kloppen en de landstitel veroveren, dat zou sensationeel zijn.

Areke Spel werd de 1e nul door een actie 6-3, 2 te gaan. Dat werden 3 hits van Sparks op rij, Karin Tuk volgde met een double en zij scoorde op de hit van Virginnie Anneveld, toen ook Debbie Connor doorkwam met een hit waren 1 en 2 bezet en besloot Gonny Farley, Femke van Dusschoten in te brengen, zij zette Shannah van der Kaaij met 3slag aan de kant en daarna sloeg Michelle van Driel de bal richting Noemie Brandjes, die de bal snel fielde en met een streep de 3e nul op 1 produceerde. 

LANDSKAMPIOEN, Uniek, Sensationeel, Emotioneel, Huilen, Gelukkig, Samen, Beker, Champagne, WE ARE THE CHAMPIONS……..

 

Trotse Coaches Alcmaria Victrix Dames 1 Kampioen Softbal Hoofdklasse 2012

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route