algemeen nieuws

Alcmaria MC1 wint van sterk Berdos MC1
Categorie: MC1

Het is een prachtige morgen als de talenten van de MC1 zich melden bij hun enthousiaste coach Valerie. Er zijn er 12 vandaag  maar ze hebben er zin in. Vandaag spelen tegen  de groenhemden uit Bergen. Ook vandaag de talentvolle Scheidsrechter Cristiaan  die de wedstrijd zal gaan leiden. Het is de bekende 4-3-3 opstelling en aanvoerder Valerie neemt haar speelsters me in een beladen wedstrijd. Het gaat goed met de MC1 en dat is te merken aan het vele publiek wat zich om het veld heeft verzameld. Tribune zit vol en ouders en belangstellenden kijken hun ogen uit naar hun kroost en zo start de wedstrijd.

Alcmaria trapt af en het is Britt die samen met Jessieen Valerie  het voortouw neemt in het veld. Het is een mooi stel bij elkaar en met Esmee even als wissel op de bank ook goed te zien wat de tegenstanders doen bij balverlies. Alcmaria zoekt duidelijk de aanval en Berdos heeft het  in de beginfase lastig. De keepster van Berdos krijgt het meteen druk en nu ook te zien dat het doorschuiven van achteruit  goed lukt . Anna onze rots achterin heeft haar plek gevonden en Merel en Yara staan samen met Imke hun mannetje wel. Midden is het Sofie,Jeanet en Robin die als loop wonders vele meters moeten en kunnen overbruggen. Op de goal onze kanjer en talentvolle keepster Cansel. Het is in de 13de minuut raak als er in een scrimmage voor de goal van Berdos een knal vanuit het niets komt en het net vreselijk hard doet bollen. Robin heeft zojuist een kogel afgevuurd op de goal van Berdos en de keepster heeft deze nooit gezien maar welk gehoord.

Het staat 1-0 voor Alcmaria en na de aftrap gaat het weer verder. Berdos laat zich achteruit dringen maar gaat steeds meer vooruit spelen. Toch was het captain Valerie die in de 18de minuut al na een prachtige actie haar pegel afvuurde op de goal van Berdos en onhoudbaar de bal in de bovenhoek liet verdwijnen. 2-0 en nu door zetten. 

Berdos stroopte de mouwen flink op en begon een waar offensief. Luid aangemoedigd door meegereisde kwamen er kansen voor Berdos. De links buiten was een talentvolle speelster die zeker op snelheid niet te stoppen bleek maar de verdediging wist het gevaar toch telkens te keren. Cansel liet ook zien waarom ze op doel stond.

Prachtige reddingen en ook het mee coachen viel haar ten deel. Even een klein foutje maar Imke die altijd in de buurt was redde de bal vlak voor de doellijn. Team geest is er en voor elkaar gaan ook .In de rust aangegeven dat ze vooral goed samen moesten blijven spelen. Hert plezier straalde van de gezichten en Coach Valerie was zeer content met het vertoonde spel.

In de 2de helft een prachtige strijd waarbij Berdos iets onfortuinlijke was ten opzichte van Alcmaria. Combinaties liepen niet zo maar de vechtlust was bij beide teams groot. Zeer sportief  en dat gaf de scheidsrechter een rustige dag.

Toch een p[aar kansen over en weer maar de tijd verstreek en het was zeker dat Alcmaria de punten in Alkmaar zou gaan houden.

Berdos een zeer goed team kon niet de ban breken vandaag. Coach Valerie was een zeer blije coach. Talenten weer gefeliciteerd. Top gewerkt en zeker ook laten zien dat je samen veel kunt bereiken.


Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route