algemeen nieuws

Holland Series in evenwicht
Categorie: Softbal Dames 1

Holland Series in evenwicht. 

Na 2 spannende wedstrijden in Haarlem is de stand in de Holland Series 1 – 1. Inde 1e wedstrijd werd het een pitcher duel tussen Femke van Dusschoten en Dagmar Bloeming. Sparks wist gelijk 2 het 1e gaatje in de verdediging te prikken middels een solo homerun van Chantal Versluijs, 1 – 0. In de 1e 4 kwam Alcmaria langszij door Maaike Blaauwgeers, zelf door een hit op 1, verder geofferd door Kimberly Jones en door hits van Kym Turnell en Jessie van Aalst werd het 1 – 1.

Dat werd in de 1e 6 1 – 2 door Kym Turnell, 4 wijd, een velderskeus en een RBI voor Maxime van Dalen. Helaas sneuvelde Jessie van Aalst nogal ongelukkig op de thuisplaat bij een doorgeschoten bal. Gelijk 5 kreeg Sparks alle honken bezet zonder nullen, maar een binnenhoog en 2 x 3 slag zorgde voor rust. Gelijk 6 was het Virginie Anneveld die de gelijkmaker op de borden zette, een honkslag gevolgd door een fout en een RBI voor Karin Tuk, 2 – 2.

Ashley Lanz nam het werpen verder over en hield met haar veld de zaak dicht en omdat Alcmaria ook geen druk meer wist te zetten moest de Tie Break weer beslissen. Noemie Brandjes verscheen nog wel op 3 maar daar bleef het bij. Sparks wist nu wel te scoren, Areke Spel bereikte 3 door een doorgeschoten bal en de droge tik van Virginie Anneveld  zorgde voor de overwinning van Sparks. 

In de 2e wedstrijd was het Sparks die gelijk 3 op een 2 – 0 voorsprong kwam door Chantal Versluijs en Nathalie Gosewehr, 2 RBI,s op de double van Saskia Kostering. Alcmaria knokte zich in de 1e 4 naar 2 – 1, door Kym Turnell, zij opende met een hit, Anne Vlietstra volgde ook met een tik en Suzanne Meiring bracht door haar tik Kym Turnell over de thuisplaat. 

In de 5e inning werd  Kirsten Scheele, de starter van Sparks, stevig onder vuur genomen, Anne Blaauwgeers bereikte 1 door een glipper, Maaike Blaauwgeers deponeerde een stootslag die niet verdedigd kon worden, Kimberly Jones offerde de tweeling verder en Kym Turnel werd met opzettelijk 4 wijd erbij gezet. Jessie van Aalst haalde met haar double de zusjes binnen, 2 – 3 maar ook Maxime van Dalen had nog een tik in petto, hierop wist Kym Turnell 2 – 4 in de boeken te krijgen en werd Rebecca Soumeru gehaald om Alcmaria te stoppen.

Gelijk 6 opende Karin Tuk met een double op Asley Lanz, die voor Alcmaria de wedstrijd stond te gooien, werd vervangen door Silea Bos als pinchrunner, die later sneuvelde in een run-down tussen thuis en 3. Areke Spel peuterde 4 wijd uit de zone en Ashey Lanz werd vervangen door Femke van Dusshoten, zag uiteindelijk Areke Spel nog scoren op een doorgeschoten bal, 3 – 4. Nog 1 inning te gaan voor een verassing. En die kwam er ook, gelijk 7 waren een actie 1-4, 6-3 en een v7 voldoende voor 3 nullen en handschoenen die door de lucht vlogen, de meiden stonden te dansen op het veld. Sparks voor de 1e keer dit jaar verslagen en dat nog wel in de Holland Series. 

Komende zaterdag 6 oktober wordt de strijd in Alkmaar vervolgd, aanvang 14.00 uur voor in ieder geval 2 wedstrijden, het kan weer razend spannend worden.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route