algemeen nieuws

Alcmaria Victrix naar de Holland Series
Categorie: Softbal Dames 1

Alcmaria in de Holland Series. 

Door de dubbele overwinning op Terrasvogels bereikte Alcmaria, voor het eerst in de geschiedenis, de strijd om het landskampioenschap. Deze serie start komende zaterdag 29 september om 14.00 uit bij Sparks, de regerend landskampioen en Europacup houder. Door het bereiken van de finale kan Alcmaria volgend jaar ook deelnemen aan de Europa cup. 

Softbal Dames 1 Alcmaria Victrix
Foto: Walter Oliemans

In de 1e wedstrijd pakte Alcmaria in de 1e 3 een  0 – 2 voorsprong door een RBI double van Kym Turnell, hierop scoorden Noemie Brandjes en Kimberly Jones. Dat werd in de 1e 6 uitgebouwd naar 0 – 3 door Maxima van Dalen, zij scoorde op een slap hit van Noemie Brandjes.

Foto: Walter Oliemans

Gelijk 6 wist Terrasvogels 2 punten terug te pakken op een hit van Michelle Vleugels en wat gegrabbel in het Alcmaria veld. Femke van Dusschoten, die een fantastische wedstrijd gooide, zij stond slechts 6 honkloopsters toe in 6 innings, werd vervangen door Ashley Lanz, die met een swinging strike uit de inning kwam. Gelijk 7 kreeg Terrasvogels nog wel het 1e en 3e honk bezet, maar wederom zorgde Ashley voor de laatste nul, de 1e wedstrijd in de pocket. 

Foto: Walter Oliemans

De 2e wedstrijd was nog spannender, pas in de 1e tie-break sloeg Alcmaria toe, Suzanne Meiring mocht vanaf 2 startten, zij werd naar 3 geofferd door Noemie Brandjes en scoorde op een tik van Maaike Blaauwgeers. Hierna liepen door 2 x 4 wijd de honken vol en werd Marielle Vleugels vervangen door Allie Crump. Zij gooide ook 4 wijd op Jessie van Aalst en met volle honken betekende dat 0 – 2 door Anne Blaauwgeers. 

 

Gelijk 8 scoorde Margo Schoenmaker op een SF 8 nog wel 1 – 2, maar een actie 4-3 zorgde voor de 3e nul, de 2e overwinning en werd de achterdeur geopend voor een plaats in de Holland Series. Het team en het publiek uitzinnig van vreugde dansend op het veld. 

Foto: Walter Oliemans

De volgende stap in het groeiproces is al gezet, komende zaterdag de volgende ???


Foto: Michael van der Horst

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route