algemeen nieuws

B1 verliest maar speelt een puike partij
Categorie: B1

Met angst en beven werd door sommige spelers van Alcmaria de wedstrijd uit tegen Alkmaarsche Boys B1 tegemoet getreden. Men wist hoe groot en sterk de “mannen”van de Boys waren via school etc. Alcmaria heeft er voor gekozen om tweede jaars C junioren in de B te laten spelen. Uiteraard kom je dan in sommige wedstrijden fysiek te kort, maar voetballend moet Alcmaria een boel kunnen compenseren werd door de technische mensen gedacht.

Bart ruimt op

Eigenlijk was dat het verhaal van deze wedstrijd. Vooral de eerste helft werd er door de mannen van Alcmaria gigantisch hard gewerkt, goed geluisterd naar de coach en bij vlagen heerlijk gevoetbald. Dat hadden de mannen van de Boys niet verwacht waardoor deze het erg moeilijk hadden. Toch werd in de loop van de eerste helft de stand door twee individuele fysieke akties de stand op 2-0 gebracht.

Robbert in duel

Alcmaria echter liet het er niet bij zitten en omdat Alcmaria voetballend zoveel beter was begonnen de Boys foutjes te maken. Vlak voor rust strafte Fabian dit prima af, zodat de rust met een 2-1 stand inging. Na de thee zou je verwachten dat de veelheid aan fysieke kracht de Boys in de loop van de tweede helft zouden helpen Alcmaria op te rollen.

Dorus laat zich niet wegzetten

Niets was echter minder waar. Weer een individuele fysieke Aktie bracht de stand nog wel op 3-1, maar de conditie en het doorzettingsvermogen begonnen vanaf dat moment ook een rol te spelen en die bleken aan de kant van Alcmaria beter verzorgd te zijn. Tim maakte 10 minuten voor tijd nog de 3-2 en vlak daarna had Daniel nog de 3-3 op zijn schoenen, maar helaas raakte hij de bal net niet goed. Beide teams bereikte het laatste fluitsignaal op hun tandvlees.

Tim tikt de bal tussen drie man door op Fabian

De punten gingen naar de Boys en de complimenten naar Alcmaria. Je zou zeggen daar hebben we niet zo veel aan, toch wel. Wanneer de jongens dit kunnen volhouden en met deze inzet, beleving, wilskracht gekoppeld aan goed veldspel blijven spelen en zich blijven ontwikkelen, ben ik er van overtuigd dat we een mooi jaar tegemoet gaan.

 

Voetbal is een serieus spel

UITSLAGEN 15-09-2012

Alkmaarsche Boys B1

-

Alcmaria Victrix B1

3

-

2

SVW 27 B2

-

AFC 34 B2

3

-

0

Kolping Boys B2

-

JVC B2

14

-

2

 

Kevin gooit zich voor de bal en voorkomt zo een tegengoal.

COMPETITIEPROGRAMMA KOMENDE WEKEN

22-9-2012

12:00

Alcmaria Victrix B1

-

SVW 27 B2

29-9-2012

12:00

Berdos B1

-

Alcmaria Victrix B1

6-10-2012

12:00

Alcmaria Victrix B1

-

Egmondia B1

 

Tim schiet de 3-2 binnen

 

 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route