algemeen nieuws

Alcmaria MA1 wint van stug EVC MA1
Categorie: MA1

Na veel vragen bij teams om een oefen wedstrijd te kunnen spelen was het EVC uit Edam die daar als enige positief op reageerde. Complimenten voor Rolph en de MA1. Woensdag 5 september en vandaag de eerste krachtmeting na de vakantie. Robert had de leiding en had een selectie van 13 onder zijn hoede. EVC acteert in de 2de klasse maar presteert al jaren prima met de meisjesafsdeling. De wedstrijd onder leiding van Valerie begon om 19.45 uur en met de deskundige El Jopo aan haar zijde zal het zeker weer genieten worden .

Dirk had met Robert plaatsgenomen in de dugout en het kon gaan beginnen. De aftrap werd door EVC genomen en Alcmaria zette direct druk naar voren.

Melissa als spits had haar taken meegekregen en met aan haar zijde Daisy en Kyra zouden ze voor het vuurwerk kunnen gaan zorgen. De bal kwam vrij snel in bezit van Alcmaria en het duurde nog geen 5 minuten toen Chantal en Daisy een combinatie opzette en Chantal de bal onbereikbaar in de bovenhoek schot en de 1-0 op het bord zette.

Dat was snel maar EVC liet zich niet de kaas van het brood eten. De strijd werd aangegaan en de snelle voorhoede van EVC waren heel slim in de opbouw verstoren daar waar ze konden. Demi en Kelly hadden hun handen vol maar dat was ook gelijk een uitdaging. Vooral de aanvoerster van EVC blijkt over zeer goede technieken te beschikken en moest goed in de gaten gehouden worden.

Bij de volgende aanval in de 10de minuut en prachtige aanval over links waar de bal bij Nadia terecht kwam. Weken op getraind en nu kwam het eruit. Een prachtig schot van zo’n 18 meter belande buiten bereik van de keepster in de hoek en de score werd 2-0. Sabrina had met Marleen en Nadia het middenveld goed onder controle achter stond het goed.

Toch een moment van te zacht terug spelen gaf EVC de mogelijkheid om tegen te scoren en dat deden ze fraai. 2-1. Toch was het Alcmaria die de aanval bleef zoeken en dat werd heel vermakelijk voor het vele publiek wat toegestroomd was. De coach van EVC, Rolph hield met zijn ploeg lang stand tot in de 28ste minuut. Een achterbal die door Cathy werd genomen schoot door en Daisy kon aan haar rush beginnen en zij faalde niet 1 op 1 en scoorde fraai de 3-1.Een ietwat rommelige fase brak aan . Demi kwam in de spits en Sanne op de buitenpositie en zij zorgden voor veel gevaar.

Aanval na aanval werd gestopt door de goed spelende verdedigers van EVC en ook de keepster wist vele ballen te keren. Toch vlak voor rust een mooie actie van Sanne die Nadia weer in staat stelde om het net te laten bollen .4-1 en toen thee. Cristiaan kwam Valerie vervangen voor de 2de helft. Top !! .Robert zette de puntjes op de i en in de 2de helft bleef Sabrina aan de kant. EVC kwam  met 10 speelsters terug op het veld maar daar was niets van te merken. Er werd goed tegenstand geboden en zeker ook conditioneel waren ze al heel ver.

Patricia had het niet heel druk gekregen maar bleef goed mee coachen . De bal werd meer en meer in de ploeg gehouden maar toch kwamen de kansen weer. Daisy kreeg mooie kansen maar de keepster bleek goud waard. Chantal raakte de lat en Demi kwam een teenlengte te kort. Nadia had de mogelijkheid nog en ook Melissa had kansjes maar de bal wilde er niet in. Wat gebeurde was een verkeerde bal van Patricia die in de voeten belandde van de spits van EVC en die zei dank u ! 4-2 en gezien het spelbeeld een goede uitslag. Slordigheidjes genoeg maar daar kan aan gewerkt worden. EVC is een goede ploeg die veel zal gaan winnen dit seizoen. Top dat ze wilden komen. Alcmaria begint warm te draaien en zaterdag tegen Reigerboys voor de beker.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route