algemeen nieuws

Honkbal 1 pakt de punten in Diemen, 1 - 5 tegen TIW/Survivors
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria pakt de punten in Diemen, 1 – 5 tegen TIW/Survivors. 

Normaal worden er in de wedstrijden van Alcmaria gemiddeld 20 punten gescoord, dat bleef vandaag achterwege. Super Mario Sven Honing gooide een complete game (9-2-4-1) en Ruben Bakker was een openbaring als korte stop. Door de absentie van Rob van de Kameren Marco Hoogeland, om diverse redenen, werd Ruben vandaag als korte stop gebruikt, draaide 2 x een dubbelspel, verzorgde verder 6 nullen en was aanvallend ook in goeden doen , .500 met een RBI maar kreeg ook de enige glipper van vandaag achter zijn naam.

TIW/Survivors kreeg nauwelijks een poot op de honken, Alcmaria was vandaag scherp. In de 1e slagbeurt kwam dat er nog niet uit, de 1e 3 sloegen allemaal een F9, wisselen, TIW kwam niet verder dan het 2e honk. Gelijk 2 leverde TIW wel het enige punt van vandaag op het was Staffan van Veen die op een wilde worp de 1 – 0 scoorde. In de 1e 3 werd Jeffrey de Jong, de starter van TIW stevig aangepakt, Ruud de Vries een triple, die Sergio Paulina een RBI opleverde op zijn hit. Ludrick Piter timmerde een beste double het grote TIW veld in waarop Sergio Paulina vanaf 1 op scoorde en direct aan de zuurstof moest, 1 – 2. De volgende 18 man van TIW werden opeenvolgend aan de kant gezet door een verder foutloos spelend Alcmaria veld, terwijl men zelf in inning 5,6 & 7 telkens een punt aan het totaal wist toe te voegen. Inning 5 was het Ruben Bakker die 1 – 3 scoorde op een velderskeus, inning 6 Wouter Knop met een RBI voor Ruben Bakker 1 – 4 en inning 7 Sergio Paulina ook door een velderskeus, 1 – 5.

In de laatste slagbeurt van TIW viel de 1e nul door een actie 6-3, waarbij Ludrick Pieter de bal uit de dirt veegde. TIW kwam vervolgens door met 2 hits, maar de 2e nul viel door een F8. Een rustige actie 4-3 maakte een einde aan een leuke pot honkbal. Door het nieuws dat Pioniers klop had gekregen bij Olympia smaakte het verdiende biertje na afloop extra lekker.

De afgelaste thuiswedstrijd tegen Cromtigers wordt as dinsdag 3 juli bij Alcmaria ingehaald, aanvang 19.00 aan het Honkpad, kom en geniet van de mannen bij winst komt de 1e plek wel erg dichtbij.

Box score
Alcmaria            0-0-2-0-1-1-1-0-0
TIW/Survivors    0-1-0-0-0-0-0-0-0 

Werpcijfers;
Alcmaria
Sven Honing (9)        9-2-4-1

TIW/Survivors
Jeffrey de Jong (6)    3-1-9-0
Floris Flens (3)          2-2-2-1

Verder moet ik Ruud de Vries nog mijn excuses aanbieden, in de wedstrijd tegen Herons sloeg hij niet 4 uit 4 maar 5 uit 5, dat maakt voor zijn slaggemiddelde van 1.000 weinig uit, maar tegen Herons moest dat toch even extra vermeld worden, bij deze. 

Slaggemiddelden;

Ruud de Vries .600, Ruben Bakker & Wouter Knop .500, Ludrick Pieter .400, Ernst van Goethem .250 en Sergio Paulina .200. 

Dus komende dinsdag 19.00 uur aan het Honkpad tegen Cromtigers, wordt een leuke pot.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route