algemeen nieuws

Alcmaria in het nieuw naar een win, 8 - 5 tegen Herons
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria in het nieuw naar weer een win, 8 – 5 tegen Herons.

Allereerst onze dank voor 2 oudgedienden, Hans Arends en Rinus Bruckman, zij waren vanaf 15.00 uur bezig geweest om het veld speelklaar te krijgen, het viel tegen, de regen. Waar in Heiloo niet gespeeld kon worden, ondanks de flinke financiële injectie van de gemeente Heiloo, maar daar ontbreekt het blijkbaar aan de handjes die het veld moeten verzorgen. Als 2e dank aan Fysiotherapie Elisabeth, tw Menno Spoor, hij heeft het mogelijk gemaakt dat Heren1 in nieuwe kleding rondloopt, het zag er fantastisch en old school uit. Vele jaren geleden speelde men ook al in rood-wit.

In de wedstrijd zelf, de 1e van het doordeweekse tweeluik tegen Herons, ging het allemaal wat moeizamer, het is toch wat hectischer, eerder uit je werk, nauwelijks eten en dan presteren, het lukte wat minder. Rick Pluijmers mocht de Alkmaarse vlag verdedigen, kwam, ondanks 2 x 4 wijd, snel uit de inning. Ook Alcmaria kon op de starter van Herons, Etienne Bekker weinig uitrichten. In de 1e 2 was het Shairon Reinilla die 0 - 1 aantekende, RBI voor Angelo Anastatia. Alcmaria pakte dat punt direct terug, Rob vd Kamer (4 wijd) werd door een beste triple van Falco Hoffman binnen geslagen, 1 – 1.

In de 1e 3 wist Herons weer op voorsprong te komen, Thomas Kool en Richard Kistemaker scoorden 1 – 3, op 3 hits en werd Rick Pluijmers op de heuvel vervangen door Ruben Bakker. Gelijk 3 klom Alcmaria erop en erover, er werd 4 x gescoord, door Ludrick Pieter, Forstin Coenraad, Ernst van Goethem en Rob vd Kamer, op een single en 2 beste doubles. Dat betekende ook het einde van Etienne Bekker, Niels te Beek verving hem, 4 – 3.

Gelijk 4 liep Alcmaria uit naar 8 – 3, door Sergio Paulina, Ludrick Pieter en Wouter Knop, 3 x 4 wijd, een infield hit en 2 RBI voor Rob vd Kamer met een stand-up double. Aan beide kanten werden de werpers nog gewisseld, Rutger Zwaal verving Ruben Bakker en Sven te Beek volgde zijn broer op. Het was Herons die in de 1e 6 nog wat terug deed, Thomas Kool en Richard Kistemaker scoorden 8 – 5, 2 RBI voor Angelo Anastatia. Na 2 uur en 40 minuten vonden de heren scheidsrechters het voldoende, het werd te donker om nog veilig verder te spelen en zo konden weer 2 punten aan het totaal toegevoegd worden en blijft de kop in zicht.
 

Box score
Herons                         0-1-2-0-0-2
Alcmaria                       0-1-4-3-0-X 

Werpcijfers;
Alcmaria
Rick Pluijmers(2.2+4)     5-3-6-1
Ruben Bakker (2,2+2)    5-3-3-0
Rutger Zwaal(0.2 + 2)   1-1-1-0

Herons
Etienne Bekker (2.2+6)        2-3-5-2
Niels te Beek (0.2 + 5)         0-3-2-0
Sven te Beek (1.2 )              2-0-0-0

Slaggemiddelden;
Rob van de Kamer, 1.000,Ernst van Goethem.667, Sergio Paulina, Ludrick Pieter & Falco Hoffman .333.

Komende zondag weer eens een uitwedstrijd, in Huizen tegen Zuidvogels. Aanvang 14.00 uur.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route