algemeen nieuws

Super Sunday by Alcmaria
Categorie: Honkbal Heren 1
Super Sunday by Alcmaria.

Nadat de ochtend wedstrijden van Hb pupillen en Heren 2 er uit geregend waren, besloot men, na raadplegen van buienradar, het toch te proberen en dat pakte prima uit, Dames 1 had geen kind aan Jong Oranje (12 – 0 & 16 – 0) Dames 3 pakte de dubbel tegen Olympia Haarlem 2 ( 8 - 1 & 5 – 0) en Honkbal 1 maakte een einde aan de ongeslagen status van HCAW 2 ( 9 – 6).

HCAW 2 was vandaag naar Alkmaar gekomen om de zegereeks voort te zetten, Jeroen Hubert, hun ace, beklom de heuvel namens HCAW, voor Alcmaria was de start aan Sven Honing gegund. HCAW werd direct kort gehouden, 3 op en af.
Alcmaria opende furieus, Ruud de Vries met een stand up double, Sergio Paulina hit, en door een grounder van Ludrick Pieter scoorde Ruud de Vries 1 – 0, dat werd 2 – 0 door en tik van de kersverse vader Sergio Koelemij. In de 1e 2 kwam HCAW door Maarten Grootveld (hbp) en Jarno Koenen (bb) langszij, 2 – 2. Gelijk 3 was het weer Ruud de Vries die 3 – 2 aantekende, een prima uitgevoerde squeeze play van Sergio Koelemij, hielp hem over de thuisplaat.
Ondertussen bleven de kansen schaars, beide teams wisten vandaag een foutloze wedstrijd te produceren en waren alle gescoorde punten verdiend. In de 1e 5 kwam HCAW langzij, Laurens Dammers werd door een Sac Fly 8 van Sebastiaan Olgers over de thuisplaat geholpen, 3 -3. Dat werd een slagbeurt later 3 – 4, het was nu Jarno Koenen die de thuisplaat bereikte op een tik van Joost Calis. Gelijk 6 was het Forstin Coenraad, die door een double van Wouter Knop ( hot vandaag, 2 doubles en een triple) binnen geslagen werd 4 – 4.
Inmiddels had Ruben Bakker het werpen van Sven Honing overgenomen, hield de zaak 2 innings lang droog. Dat lukte HCAW minder, gelijk 7 was Rob van de Kamer met een double op 2 verschenen, een grounder van Ruud de Vries hielp hem naar 3 en de volgende wild pitch was voldoende voor de 5 – 4 stand.
Gelijk 8 brak Alcmaria compleet door de verdediging van HCAW heen, 2 doubles (Ludrick Pieter & Forstin Coenraad) , een triple (Wouter Knop) en als kers op de taart een Homerun van Rob van de Kamer die vreselijk ver het linksveld verliet, brak het verzet van HCAW, 9 – 4. Dat werd in de 1e 9 nog gecorrigeerd naar 9 – 6 door Laurens Dammers en Ronald Bouwman, die door een hit van Jarno Koenen binnen geslagen werden. Maar een actie 5-4 maakte een einde aan een prima pot honkbal, na 2 uur en 10 minuten konden de spullen weer opgeborgen worden. Een fantastisch teamprestatie, geconcentreerd, aanvallend, kortom een lust voor het oog. HCAW nam het verlies sportief, de winning streak van 7 kwam vandaag tot stand.

Box score
HCAW 2   0-2-0-0-1-1-0-0-2
Alcmaria   2-0-1-0-0-1-1-4-X

Werpcijfers;
Alcmaria
Sven Honing (5,1+3) 7-2-8-0
Ruben Bakker (3,2)   6-2-3-0

HCAW 2
Jeroen Hubert (8)    6-0-13-0

Slaggemiddelden; Wouter Knop .750, Rob van de Kamer, Ruud de Vries, Ludrick Pieter, Forstin Coenraad .500, Sergio Paulina & Sergio Koelemij .333.

Komende woensdagavond gaan wij het om 19.00 thuis tegen Herons proberen. Dat wordt de 1e van 2 avond wedstrijden want 1 week later treden de mannen in Heerhugowaard aan. Met als tussendoortje de zondag uit bij Zuidvogels.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route